https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FÅGLAR & FLADDERFITTOR!

Åtgärda störande natur!

Igår skulle jag ta det lugnt och inte tänka på kemikalier. Trodde jag! Åkte till Djurgården för att äta lunch bland blommor, blåmesar och sparvar.
Fjärrkontroll?
-Äckliga fåglar, utropar en sms-ande mamma med barnvagn vid bordet intill och viftar vilt med armarna. Jag kan inte låta blir att säga:
Vi kanske ska utrota alla fåglar och tillverka dom i plast istället? Om dom är radiostyrda så kan vi ju kontrollera när dom kvittrar och vart dom flyger!
Hon ler. -Ja, man vill ju inte alltid ha dom för nära, säger hon, och tillägger. -Fast egentligen är det väl vi som är gäster i naturen.
Oväntat medveten!
”Fågelhataren” visar sig älska att fotografera vackra fåglar i Afrika, och att laga mat från grunden åt sina två barn, men oroar sig över alla kemi-kalier. I motsats till bloggerskan Jane som oroar sig över sin dubbelhaka och sin mini-valk i midjan, men är en förebild för många ungdomar. Hon kan be-skådas i Svtplay (bubblan) där det ifrågasätts hur långt man ska gå för att förändra det man begåvats med av naturen och om blygdläppsförminskning är könsstympning? (En del ser ut som om de flyttat dem till ansiktet och satt dem på tvären – fast stelare). Hur som helst är det första gången jag hör ordet fladderfitta* som benämning på stora blygdläppar.  
Miljövänlig diktator?
Låt dem fladdra fritt, tycker en kvinna i Svt Debatt samma kväll, medan en annan kvinna (i Ring p1) vill ha global miljödiktatur för att rädda planeten. Hm, då kanske man kan tvinga unga tjejer till typ min blogg istället för till Janes? Att föredra vore  förstås om Jane genom information i demokratisk anda kunde bli miljömedveten. Hon har ju redan visat sig påverbar angående den egna blygdoperationen som hon (tack vare svärmor) avstår ifrån. Strongt gjort och strongt att prata om det i tv. Vad blir nästa steg? För min del blir det att ta det lugnt.. (Om Onaturlig natur!)
*) Det lär egentligen heta fladdermus. Fladderfitta är nåt annat enligt fittkramp.se.
(sverigesradio) BLOGGPOSTA permalänk Fåglar & fladderfittor!

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “FÅGLAR & FLADDERFITTOR!”

 1. admin skriver:

  Kom att tänka på hysterin om hårtussen under armen för en tid sen.
  http://debatt.svt.se/2012/03/13/killar-som-acklas-av-har-under-armarna-ar-daliga-i-sangen/

  Kommer folk nånsin att hetsa upp sig lika mycket över miljögifter?

 2. lenao skriver:

  Apropå flaxande så föreslog en bekanting ”fjärilsfitta” som ett betydligt mycket trevligare ord.
  Det finns ju en klar kemikalieaspekt på plastikkirurgi men det har du säkert behandlat, har nyss hittat bloggen men inte läst allt…. Minns skandalen när det visade sig att en fransk tillverkare gjort bröstimplantat av industrisilikon. Snacka om cynism i flera steg.

 3. [...] utomlands med hjälp av SNF (sr.se). Själv tycker jag att man borde skydda såväl skog som fåglar och fladderfittor! P.s. Bokhyllan Billy tillverkas i Ryssland! BLOGGPOST permalink Urskog i Billyhylla? Inlagd i [...]

 4. [...] underkuvade för att protestera mot hemligt innehåll (och värna om det som är äkta som Fåglar & fladderfittor?)  BLOGGPOSTA permalänk Huliganfri hygien, eller? Inlagd i Okategoriserade | Tags: [...]

Subscribe to RSS Feed