https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

VITAMIN B12 & DEMENS!

Hänger hjärtat, hjärnan och munnen ihop?!

Allt fler äldre drabbas av demens hör jag i sveriges radio. Kranskärlsoperationer lär öka risken och rökning och felaktig kost ökar behovet av dylika operationer. Tänk om detsamma gäller amalgamfyllningar? Studier visar att kvicksilver påverkar hjärnan och hjärtat. (flcv/cardio). (Det senare drabbade bl a tandläkare Graeme Hall mercury-heart-problems.)
Kvicksilver försämrar upptag!
Kvicksilver kan störa transporten av vitamin B12 till hjärnan, vilket kan leda till B12-brist som förknippas med demens (B12, demens & kvicksilver).
Hjärtat & bisfenol A

F.ö. vore det väl konstigt om kärlen i hjärnan skulle vara helt opåverkade om man har problem med blodkärlen i hjärtat vars tillstånd i sin tur inte är opåverkat av den allmänna munhälsan (förebygga-sjukd. i-tandkött) eller av bisfenol A som kan orsaka hjärtdöd (och även kan finnas i tänderna.)
Att många äldre är förgiftade av läkemedel gör inte saken bättre. (svd/alarmerande-ökning-demens) (dn.ökn-av-demens). BLOGGPOST permalänk Vitamin B12 & demens!

Both comments and pings are currently closed.

6 Kommentarer to “VITAMIN B12 & DEMENS!”

 1. Margot skriver:

  För länge länge sedan fick de gamla en flaska Malvitona som de ordinerades av doktorn. De fick då i sig dagsdosen av vitaminer och en liten slurk starkvin! Det mådde de bara bra av.

 2. Johanna skriver:

  Hos vissa alternativa och pålästa läkare är det kännt sedan tidigt 1900-tal

  att B-12 kan ges i megadoser för att korrigera neurologisk nedbrytning.

  Detta är inget nytt.

  Se Max Gerson som framgångsrikt behandlat cancer under 20- 50 talet med

  bland annat b-12 som komplement.

  Roligt att vetenskapen uppfinner hjulet gång på gång. Vore bättre om

  vi fick på alla hjulen på kärran och drog kärran tillsammans.

 3. [...] och grön psykiatri? För tänk om man lider av brist på något viktigt näringsämne, typ B12 (inlägg), eller får ADHD-liknande symptom av miljögifter från typ ett draperi? Ska man matas med mer [...]

 4. janne skriver:

  Läste nyss igenom sista svängen av mina journaler.
  Har ju haft massor med symptom, en del svårfångade och en hel del synliga och objektivt bedömda och utreddna, dock utan något annat konstaterade än att de fanns där.

  I journalen finns faktiskt noterat min åsikt i det hela, dvs att källan till eländet är amalgamet. Även noteras det att jag ser ett samband mellan mitt mående, mina symptom och tandläkares åtgärer i min mun.

  Däremot finns ingen reflektion på vad Dr anser i detta.

  Bland symptomen finns en minnesstörning.
  Även detta stödjer min hypotes om kvicksilverförgiftning.
  Det verkar dock som att Dr mest vill se det som begynnane demens….

  Det är ju lättsamt för dem, det är ju inte så ovanligt att folk får demens och det är inte hans problem längre då … Då blir det ju mest för dem att hitta ett lämpligt boende ….
  /janne

 5. admin skriver:

  Tack för dina viktiga synpunkter. Skulle behöva en sidofunktion (en spalt, ruta) på bloggen där man kan genast se nyinkomna kommentarer även till äldre inlägg. Du kanske läste det som kom in häromdan om B12, depression och amalgam – se sist här: https://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=6064

 6. [...] koppar. När det gäller vitamin B12 däremot så har många ett försämrat upptag: inlägg, och selen minskar dödlighet i bröstcancer. *) Det räcker med 900 mcg anser man [...]

Subscribe to RSS Feed