https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

VACCIN & KEMIKALIER!

Vaccin mindre verksamt av perfluorerade ämnen!

Nu har jag väntat i nästan en vecka på att de stora svenska medierna ska ta upp en ny studie om barnvacciner och kemi (jama-assn), men icke! Att nån tv-soffa skulle debattera ‘perfluo -ja, vadå’ var väl heller inte att vänta sig. Där tar man upp saker som folk (och reportrar) begriper (typ vargar och överklass-safaris). För tänk om folk skulle begripa, eller vilja veta mer, kanske t o m börja lita på sitt immunförsvar?! Men kan man det om man är ”impregnerad” med perfluorerade ämnen (s.k. PFCer). Inte om man får tro ovannämnda studie, som endast Miljöaktuellt och Läkemedelsvärlden har skrivit om.  
Färöarna och USA
I Danmark har studien uppmärksammats, bl a i videnskab.dk/, men så genomfördes den ju också på närbelägna Färöarna, där det käkas mycket fisk som leder till förhöjd exponering av bl a PFCer. Men i USA är belastningen ännu högre särskilt i Mid-Ohio Valley där dricksvattnet har förorenats med PFOA* (en värsting bland PFCer) av företaget DuPont och en rättsprocess pågår där studien ingår. Läs om en tidigare ”DuPont-relaterad” studie i Tidigt klimakterium.   
Ett allmänt försvagat immunsystem?
Funktionen hos ett vaccin är enligt forskarna** (sundaygazette) beroende av ett väl fungerande immunsystem och resultatet av studien kan vara ett tecken på ett (av kemikalier) mer allmänt nedsatt immunförsvar. Men tänk om vaccinering försvagar det ytterligare? Det tror Linda Karlström, redaktör på vaccin.me, som skriver:  
”Det är ganska intressant att vacciners uppenbara ineffektivitet på detta sätt bortförklaras med ansamlingen av giftiga kemikalier i kroppen. Det är ju just giftiga kemikalier som vaccinsprutorna är laddade med! Och vi har ingen aning om cocktaileffekten av dem! Denna artikel tyder på att vacciner motverkar sitt eget syfte – vilket många av oss redan insett för länge sedan.” 
Då är det väl knappast nån vits med att ge barn på vissa orter dubbla vaccindoser för att de dricker extra perfluo-vadå-kryddat vatten, eller? (Toxiskt i Tullinge) 

*) Företag som tillverkar PFCer har gått med på att fasa ut PFOA (fast inte i Kina, väl?), men forskare oroar sig ändå över många möjliga hälsoeffekter och PFCers fortsatta förorening av vatten från avfall liksom deras närvaro i konsumentprodukter. (För att hitta dyl. produkter som jag skrivit om –  sök på ordet perfluor överst & sedan ‘older entries’ nedan.)
**) Philippe Grandjean, ansvarig för studien, har tidigare studerat kvicksilverbelastning hos barn på Färöarna (ncbi) (nihgov), men det ingick inte i nya studien. (Mer om fisk i Fet av odlad lax?)
P.s. Även SNF skrev om studien. fotoakuten BLOGGPOSTA permalänk Vaccin & kemikalier!

Both comments and pings are currently closed.

7 Kommentarer to “VACCIN & KEMIKALIER!”

 1. Linda Karlström skriver:

  Tack till detektiven för att du uppmärksammar vaccin! Jag vill uppmana er som fått biverkningar av vaccination att gå in här och fylla i en rapport:
  http://vaccin.me/anmal-biverkningar-och-skada-av-vaccination/

  Ni får också gärna delge våra läsare er egen personliga berättelse, som vi sedan publicerar på sajten:
  http://vaccin.me/din-berattelse/

 2. admin skriver:

  Filmaren Stefan Jarl har en hel del PFCer i blodet, särskilt PFOS, berättade han.
  Se hans film ”Underkastelsen”, en dokumentärfilm om alla giftiga kemikalier vi får i oss och vad de kan åstadkomma i kroppen. Passa på nu, det går inte längre efter den 5 februari!

  http://svtplay.se/v/2669420/dokumentarfilm/underkastelsen

 3. admin skriver:

  Var det inte vacciner som utrotade allvarliga sjukdomar?
  http://torbjornsassersson.com/2011/01/vaccinationsindustrin-lurade-skolmedicinen-varlden/

 4. [...] P.s. Funkar vaccin om man har för mycket kemikalier i kroppen? Vaccin & kemikalier  fotoakuten BLOGGPOSTA permalänk Politikervaccin i år? Inlagd i Okategoriserade | Tags: [...]

 5. [...] och hur är det med övriga hälsoeffekter, t ex sänkt immunförsvar? Vaccin & kemikalier Och vad händer om ämnena hamnar i hjärnan, vilket de enligt Urs Berger vid ITM [...]

 6. [...] hos gravida kvinnor (wvgazette.com) (Kanske kan den även göra vacciner mindre verksamma? se Vaccin & kemi) Höga nivåer i dricksvatten Invånarns som bor nedströms från den fabrik där Dupont sedan [...]

 7. [...] den senare ståndpunkten så visar en studie att vissa ämnen kan göra vaccin mindre verksamt: se Vaccin & kemikalier. Hur som helst så låter det inte så bra att vaccinbeslut-togs-utan-jävsutredning. Inte heller [...]

Subscribe to RSS Feed