https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

WI-FI-STEKT SPERMA?

Kan trådlös laptop döda spermier?

Internationella medier rapporterar om en argentiskt studie där sperma från 29 friska män placerades under bärbara datorer som kopplades upp trådlöst med Wi-Fi. En fjärdedel av spermierna simmade inte längre efter 4 timmar, jämfört med 14 procent av spermaprover som förvarats en bit bort från datorerna. 
9 procent av proverna uppvisade DNA skador, 3 gånger vanligare än i jämförelseproverna. Reuters  fertstert
Elektromagnetism!
”Våra data antyder att användning av en trådlös laptop nära de reproduktiva organen ansluten till internet kan försämra den mänskliga spermakvaliten”, skriver forskarna. Orsaken kan vara elektromagnetisk strålning (=mikrovågor). En separat spermastudie med icke trådlöst ansluten laptop visade försumbara elektromagnetiska fält (Hm, men undersökte man spermapåverkan?).
Kemikalier därtill?
Man vet inte om den här påverkan uppstår med alla bärbara datorer som ansluts med Wi-Fi, eller vilka användningsförhållanden som ökar effekten! Tänk om det blir samverkanseffekter med kemikalier, (ur.se) t ex Bisfenol A (Bisfenol & sterilitet) som kan finnas i höljet till datorn. (Bisfenol A i mobilen) Fast det är väl inte så många som har sin lap i knät i 4 timmar? Men uppvärming kan ske redan efter en kvart visar en tidigare studie: Lättrostade testiklar! 
Småpojkar har ingen sperma så det gör väl inget att skolbarn (utom de som bor i Gullspång (nyheter)) nu får en trådlös laptop! (Förbjuds trådlöst?) och vad det gäller Mora-mannen så är det ju ingen fara alls… (relaterat inlägg)! BLOGGPOSTA permalänk Wi-Fi-stekt sperma?

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “WI-FI-STEKT SPERMA?”

 1. admin skriver:

  Kommentarer har inkommit via andra kanaler:
  Någon undrar om det är bekräftat att det är just Wi-Fi som är orsaken, eftersom det är gott om elektromagnetiska fält av olika frekvenser nära laptop.

  Flera undrar över värmeutvecklingen, om det inte kan vara den som är orsaken.”Spermierna ska ju ha det svalt!”

  Det lär finnas nån grej man kan ha under för att klara både laptop och kropp bättre från värmen, tipsar en.

  Själv undrar jag även vad det var för material i det underlag man la sperman på och vad det var för material i datorhöljenas undersida. Men det kanske man kan ta reda på.

 2. [...] Däremot avgaser, vissa plastkemikalier, bekämpningsmedel, elektromagnetisk strålning (t ex trådlös WiFi) mm. Förslagen baseras på boken ”101 sätt att bekämpa cancer” (Greenbookrev) som [...]

Subscribe to RSS Feed