https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

SUNKIG SERVETT!

Mögel, kemikalier & tungmetaller i servetten!

Utslag kring munnen efter restaurangbesök!! Vá läskigt! Orsak: mögligt tidningspapper, medicinförpackningar och annat skräp har använts i den olagliga tillverkningen av servetter. För att bleka dem har fluorescerande*, cancerframkallande kemikalier tillsatts, och tungmetaller, som kadmium och bly, för att ytterligare sänka kostnaden. Precis vad man vill torka munnen med efter en läcker måltid. Det tänker jag  på när jag sitter på Mellqvists och lapar latte och äter en macka, efter att ha läst ovan-stående i shanghai.gov och chinalert (som jag varvar med Dn).
Möjligt med mögligt?
Men det kan inte förekomma i Sverige, väl? ..Fast skrev jag inte nyligen om giftigt dasspapper? Att vi torkar häcken med gamla bisfenol-kvitton! Och visst händer det att jag lämnar tillbaka både det ena och det andra i pappersväg för att det luktar just mögel och/eller kemiskt, om jag inte märkt det redan i butiken (Ja, jag luktar på allt!) Sensmoral: se upp med inhemskt och importerat sunk! Och våtservetter – vilket onödigt påfund! kemikalier-i-babyvatservett
*) självlysande ämne, som i vissa metmaskar: ki.se. Om lys-knappar: kommentar

BLOGGPOST permalänk Sunkiga servetter!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “SUNKIG SERVETT!”

  1. [...] Hur som helst så bör nog inte läppstiftet avlägsnas med hjälp av en sunkig servett eller med vatten från en godkänd-kran som läcker-bly! (Lite blyvatten, tack!) Foto: [...]

Subscribe to RSS Feed