https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MILJÖFARLIGT GLAD!

Att optimistiskt sortera bort vissa fakta kan hota vår överlevnad!

Borde obotliga optimister hållas borta från beslutsfattande positioner? Det undrar man när man läser de nya rönen om optimism. För det måste väl vara optimistiska politiker som i samråd med optimistiska kemister, inspirerade av lika optimistiska konsumenter, som har orsakat dagens miljöförstöring? Och som därtill försöker tvinga oss andra att tänka positivt (till varje pris). Förra året läste jag en bok om hur allt gick åt helvete med positivt tänkande. Se länk överist i det jag skrev då om farliga fyrverkerier!  För övrigt måste man väl vara sjukligt positiv om man blir glad av bifenol-kvitton, och hur botas det? BLOGGPOST permalink Miljöfarligt glad!

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “MILJÖFARLIGT GLAD!”

 1. Ingvor skriver:

  Är det boken – Gilla läget : hur allt gick åt helvete med positivt tänkande – av Barbara Ehrenreich du menar?

  Haft tanken att köpa den men till dags dato har jag rätt så mycket oläst i bokväg. Kanske att jag får köpa den ändå för rätt som det är så finns den inte i lager alls.

  Tack för din blogg!

 2. Kemikaliedetektiven skriver:

  Ja, det är den jag menar. Mycket bra bok och det kändes skönt att nån äntligen så välformulerat beskrivit det jag själv tänkt på och retat mig på så länge.

 3. [...] Det finns ingen plan(et) B, menar man. (Men tänk om det gör det? Så tänker nog den som är miljöfarligt glad.) Finns det gradvisa nyanser av grönt eller behövs det mer grundläggande förändringar?  [...]

 4. [...] Måste man rentav ta ett helhetsgrepp? Läskigt!!! Och vad ska vi i så fall göra med alla miljöfarliga optimister? kemikalier (gp.se) BLOGGPOSTA permalänk BPA-topp av isberg? Inlagd i Okategoriserade | Tags: [...]

Subscribe to RSS Feed