https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

TRICLOSAN PÅ MOBILEN?

Hormonstörande triclosan på pekskärm med bisfenol A?

Triclosan är bakteriedödande, svårnedbrytbart, sitter kvar länge på fing-rarna, gör tungan giftig, innehåller miljöfarligt klor, stör hormoner samt bi-
drar till antibiotikaresistens, skriver New York Times
I hygienprodukter!
Triclosan får finnas i kosmetika och hygienprodukter i halter som under-stiger 0,3 %, vilket lär vara tillräckligt för att orsaka skador på vatten-levande organismer. (Används 4 ton gift helt i onödan? )
Innehållsdeklaration!
Det är nödvändigt att konsumenterna läser innehållsförteckningen, skriver Naturskyddsföreningen (SNF) Handla-triclosan. Men någon sådan finns inte på t ex skor och mobiler. Däremot kan det finnas triclosan på vissa pekskärmar av polykarbonat*, särskilt såna som används av många människor - typ på Centralstationen (Det finns en stigande efterfrågan, läser jag). Men finns det triclosan även på iPhones, typ den nya-från-apple-som väntas-i-dag? SNF skulle kanske kunna testa ett gäng mobiler och informera i sin gröna-guide till smartphones? Eller fråga den mobiloperatör som de samarbetar med**? Om dom nu vet. Om nu nån (utom jag) vill veta… 
Vad vet TCO?
Fast kanske vet man på TCO Development -Fråga dom, tyckte man på Miljömärkning Svanen, som inte märker mobiler, vilket inte heller TCO gör, men däremot har man märkt dataskärmar i många herrans år. Vet TCO nåt om triclosan på mobilskärmar? Svaret kommer snart!
Kirurgtråd undantag!
I Sverige slipper vi i alla fall triclosan i kirurgtråd genom ett undantag i EU, (swedish-triclosan-free-policy) något som ifrågsätts av Johnson & Johnson, då man menar att de små mängder som ingår inte kommer att nå miljön. (Hm, jag som trodde att människan var en del av miljön! Dumma mig!)
Silver eller nano-silan?
Ett alternativ för antibakteriell behandling av pekskärmar är tungmetallen silver (inte heller det nån höjdare för miljön) eller nano-silan – vad nu det är? highlinepc.blogspot (Och är det verkligen sant att KI-forskare manipulerade studie-om-hjärntumörrisker-för-mobilanvändande-barn?)
*) innehåller BPA, Bisfenol A i mobilen **) SNF får en slant av Telenor per återvunnen mobil.
BLOGGPOSTA permalänk TRICLOSAN PÅ MOBILEN?

Both comments and pings are currently closed.

6 Kommentarer to “TRICLOSAN PÅ MOBILEN?”

  1. Konrad skriver:

    När man monterar på en skyddsfilm (för att skydda skärmen mot repor) på skärmen så används en spray som troligen är mycket giftig (har ingen aning vad den innhåller) Man sprayar en vätska som levereras med skyddsfilmen, på displayen och därefter lägger man filmen ovanpå och pressar ut vätskan med en gummispade som också medföljer. Denna vätska har flera varningstexter, men ingen innehållsdeklaration. Här är företaget som levererar skärmskyddet, som nästan alla väljer att köpa ..www.zagg.com..

  2. Berit skriver:

    Samarbetet NTF-Telenor, njae, för mig känns det inte bra. ”Lämna in din gamla mobil och få bidrag till en ny”. Jo, det är ju bra att dom lämnas in men allt övrigt med mobilindustrin då? Nä. Det blir mycket, mycket minus ändå, tycker jag.

  3. [...] Men som sagt jag har inte tid men det kanske Nilsson har.  * här är den! (Läs om Triclosan på mobilen?) BLOGGPOSTA permalänk Kemikalier & strålning?! Inlagd i Okategoriserade | Tags: [...]

  4. [...] mig.  *) Silver, tricloban & triclosan. Det sistnämnda finns inte längre i tandkräm! Triclosan på mobilen? Foto: fotoakuten BLOGGPOSTA Permalänk Svett & silverutsläpp! Inlagd i Okategoriserade | [...]

  5. [...] med antibakteriella ämnen ska märkas, t ex tangentbord och köksbänkar med triclosan. (Läs om triclosan på mobilen) Det är ju bra, men räcker det? (-Dom vill nog ha oss lite dumma, sa Carina i Ronneby som jag [...]

  6. [...] jag inte av dem. Avges inte längre några kemikalier till luft och hud, typ triclosan? (inlägg) *) Det rör sig nog om ämnen som manipulerats med brom eller klor, t ex bromerade [...]

Subscribe to RSS Feed