https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

HÄLSORISKER MÖRKADES…

Terrorattentaten i New York – hälsorisker tonades ner!

11/9-2001: Minns hur jag förfärad inför åsynen av bilder på människor som sprang runt i brandröken utan något som helst skydd, mailade borgmästaren i N.Y. och påpekade vikten av detta! (Som om han skulle ha tid att kolla sin mail i röran) Senare såg man oftare folk med ansiktsskydd på sig i Ground Zero.
Skyddsåtgärder vidtogs ej!
Ny dokumentation visar dock att riskerna med att andas in de giftiga ångorna tonades ner, vilket gjorde att nödvändiga skyddsåtgärder inte vidtogs: feds-downplayed-ground-zero-health-risks (Om brandrök i kap. Flamskyddad*.)  
Vad innehöll röken?
Det över tusen-gradiga rökmolnet innehöll bl a asbest, PCB, flamskyddsmedel, bly och högre halter dioxiner än någon annanstans, men innehållet är forfarande delvis ett myste-rium, skriver Scientificamerican. (Så-lite-visste-vi-en-månad-efter-dåden, skriver DN)
Barn har hälsobesvär!
Inte bara f.d. anställda (illness-memories-haunt-broward) utan även barn på Manhattan lider fort-farande av relaterade besvär: children-still-battle-9-11-related-illnesses (Giftig bilbrand)
*) Handlar bl a om hur jag året därpå själv fick erfara hur det kan vara att utsättas för brandrök!
Foto: Sundström skyddsmask (man ökade visst sin försäljning efter dådet - emergency-masks).
dn/inspelningar-från attacken-slappta sverigesradio BLOGGPOSTA: Hälsorisker mörkades…

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “HÄLSORISKER MÖRKADES…”

  1. [...] beaktas inte allvarliga långtidseffekter, se ”Kemikaliebok” ovan & läs om hur hälsorisker mörkades i New York efter 9/11. För en tid sen skrev jag om Hållbara Halland, men hur hållbart är det [...]

Subscribe to RSS Feed