https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GIFTIGA GLASÖGON (2)

Ftalater, perfluorerade ämnen och silikon i dina brillor!

Oj, jag har visst glömt bort fortsättningen på tidigare glasögoninlägg. Snart kommer den  HÄR!  Anledningen till att den inte syns är bl a att jag försöker lägga den på en undersida (eftersom den är så lång)  utan att lyckas. 
Olika typer av silikon!
Aftonbladet skriver om allergi mot silikonlinser. Men var det ren silikon. och var det allergi i vanlig bemärkelse eller kemikaliepåverkan*? I inlägget som ännu inte syns berättas om Mayas problem med vissa typer av silikon-sadlar (sadlar håller glasögon fast på näsan). Det finns olika typer av blandningar och det verkar som om en del kan orsaka extra mycket problem hos känsliga personer. (mcs-info). (Snart kan du läsa om eko-brillor) *) läs om skillnaden i kap. Kemikallergisk i boken

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed