https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BISFENOL-FRI BEBIS?

Kommer bisfenol A att föbjudas i fler produkter än i nappflaskor?

Nu utsätts spädbarn för lägre halter av hormonstörande bisfenol A än tidigare, skriver Kemikalieinspektionen. Ämnet har förbjudits i nappflaskor i EU. (kemi.se) Se upp även med barnmatslock, plastskedar, byttor & muggar samt nappar.

Även livsmedelsverket arbetar nu för att-minska-exponering för bisfenol-A trots att man nyligen skrev att det inte var så farligt… Är det därför som sex-av-tio-tillverkare-fortsatter-med-bisfenol-a?
Det positiva är att ämnet försvinner ur kroppen rätt snabbt om man undviker det (åtminstone från urin): (Bifenol-fri?) En tråkig detalj är att bisfenol i viss mån hamnar i bröstmjölk – om mamman utsätts! Läs även om Gifter i gravida och om hur Bisfenol försvårar befruktning.
P.s. Glasnappflaskor på bilden har plastlock – varför?

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “BISFENOL-FRI BEBIS?”

  1. [...] A (BPA) inte längre säljas i EU (etc.se), och halterna i bebisar kan förhoppningsvis minska (bisfenol-fri bebis),  men hur är det med det relativt okända bisfenol S (BPS)?  Mer östrogent än BPA? En [...]

  2. [...] (relina) sina avloppsstammar med epoxiplast* som innehåller det i nappflaskor förbjudna ämnet Bisfenol A. Ny metod för dricksvatten På sikt blir det dyrare med relining än med ett regelrätt [...]

  3. [...] intill sitter en kemikaliedetektiv och kritiskt granskar deras attribut; plastsked, misstänkt bisfenolmugg och sugrör.   Livet blev lättare..! -Nu blir allt så mycket enklare, suckar mamman. (?!) [...]

Subscribe to RSS Feed