https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

DÅLIG HY AV DIOXINER!

Försvinner dioxinet i ägg och fisk om man spär ut maten?

 LARM, LARM OCH ÅTER LARM! Ska man aldrig få en lugn stund? (dioxinlarm  gift-i-foder  dioxin-i-griskott). 3000 ton dioxinhaltigt fett har använts i tyskt djurfoder och gifterna kommer från dieselolja* (papernet) År 2008 kom de också från olja och hamnade i irländskt fläsk (sr.se), och 2004 kom de från fiskmjöl som svenska eko-höns käkat för mycket av. 
En person i min närhet käkar också MYCKET fisk. Så mycket att jag blir orolig,  men han äter i varje fall inte östersjöfisk som dömts ut av EU och som vi äter på dispens och egen risk.( Regeringssida )
Klorakne eller dioxin-akne?
Men det var inte fisk som gjorde att presidentkandidaten (i Ukraina) Victor Juschenko fick en ny look. Nej, han blev förgiftad med dioxin. De fula utslagen kallas klorakne ( nytek), fast de kanske borde kallas dioxin-akne, för man får dem väl inte av Klorin eller av klorerade simbassänger**?
Inte det senarel, skriver netdoktor men ungdomsfinnar (akne vulga) kan förvärras av kemikalier.   
Klorbaserade
Dioxiner bildas av ämnen som innehåller grundämnet Klor  Vissa dioxiner förekommer naturligt vid vulkanutbr0tt och skogsbränder, men det är människans aktiviteter som orsakat den stora ökningen i miljön (Kemikalieinspektionen) och (förmodligen) spridningen av de värsta varianterna. Dioxiner är biprodukter vid tillverkning av papper, växtutrotningsmedel, vissa plaster (pvc), flamskyddsmedel och desinfektionsmedel som innehåller klor samt sopförbränning.
Dödliga dioxiner!
Det finns 210 olika varianter, varav 17 är extremt giftiga (typ TCDD som spreds i Vietnam på 70-talet i växtgiftet Agent-orange och i Seveso, Italien, där 2000 människor förgiftades. Det behövs inte så mycket för att förgifta någon, eftersom dioxiner är några av jordens giftiga ämnen. Därför är gränsvärdet väldigt lågt. Dioxiner skadar immunsystemet, försämrar levens och blodets funktion, försvårar fortplantning, orsakar fosterskador, tumörer, diabetes och viktförlust, mm. De bryts inte ner utan lagras i kroppen.
Värma eller späda ut? 
Hetta kan knäcka dioxin, men tyvärr kan man inte steka ägg i så hög värme, typ 500 grader, så att gifterna försvinner . Men den tyska veterinärföreningen har ett annat knep -man vill blanda ut de giftiga födoämnena med såna som är mindre dioxinbelastade. Finurligt và!  (Ourfood
Detektiver & dioxiner
Men om man nu skulle råka äta ett ägg med för höga halter märker man inget på en gång sa de i radion - utom om man  är kemikaliedetektiv – läs om hur det var när osynliga, luktlösa dioxiner spreds i luften från en  brand i en kemikaliefabrik i ”boken”.  
Risk vid brand!
Det är när vissa kemikalier och plaster brinner som det bildas extra mycket dioxiner. Undrar förresten om dioxinerna i tunneln vid Södra länken där ett fordon nyligen brann ( inläggfarligbilbrand ) har försvunnit och vad hände med de gifter (förmodligen även dioxiner) som vi för vårt höga nöjes skull spred på nyårsafton? Se Förbjudna fyrverkerier 
OJ -nu ser jag att det finns icke klorbaserade, extremt giftiga föga utredda dioxiner. Mer senare!
*) uppgifterna är prelinära, men ska dioxiner finnas i biodiesel eller i olja för pappersindustrin? 
**) Undrar om det bildas dioxiner av klorgaser i simbassänger. Hm, det bildas i varje fall giftigt triklormetan (kloroform), förmodligen en potent väztnusgas(?), men när klorbehandling av vatten avskaffas kommer problemet att försvinna, läser jag. lib.chalmers.
P.s. Okänd mängd dioxin i Danmark men här finns det inte, men har man kollat kakmix o. korv?
BLOGGPOSTA permalänk Dålig hy av dioxiner!

Both comments and pings are currently closed.

7 Kommentarer to “DÅLIG HY AV DIOXINER!”

  1. [...] stoppa nervimpulser. Notera att det innehåller klor -kan det bidra till mer dioxiner i omlopp (inlägg: dålig hy av dioxiner)  P.s. Läs mer om bekämpningsmedlens historia och hur de verkar i kap. Löss & Människor i [...]

  2. [...] Expressen: tyskt-kott-skickas-till-sverige Läs gärna tidigare inlägg: Dålig hy av dioxin? Inlagd i Okategoriserade | « NATURLIGT NAGELLACK? Du kan lämna en kommentar, eller [...]

  3. [...] bli av med? (Nedfall-kalla-till-dioxiner-i-Ostersjon)) Läs mer om hur dioxiner uppstår i : Dålig hy av dioxin) Vad kan vi göra? Vad görs för att rena Österjön och finns det nåt som vi konsumenter kan [...]

  4. Akne skriver:

    Jag har en blogg om hur man kan bota acne!

  5. [...] under senare år så kan det finnas giftiga ämnen som dioxiner kvar (som man bl a  kan få dålig hy av). Det framkom av intervjuer jag gjorde när jag skrev kap. Flamskyddad i [...]

  6. [...] innehåller 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-p-dioxin (TCDD), även kallat ”dioxin”. Läs om Dålig hy av dioxin! Dioxiner i T-banan! BLOGGPOSTA permalänk USA sanerar dioxin! Inlagd i Okategoriserade | Tags: [...]

  7. [...] om riskerna. Hm, skulle inte förvåna mig om de serverar strömming på dagis!  (Får barnen dålig hy av dioxin, då?) Nåja, det som trollas bort i debatten är att det med största sannolikhet är vi – Homo [...]

Subscribe to RSS Feed