https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

CANCER, LCHF & GIFTER

Kan cancer förhindras genom miljöarbete?

Tänk om LCHFare blir smala, mår jättebra och sen får cancer, tänker jag när jag läser att för-mycket-kött-ligger bakom-många-cancerfall. Inte om man får tro LCHF-doktorn Annika Dahlqvist som hävdar att risken är större med den sockerrika kost-vid-cancer som rekommenderas på sjukhus. Om socker göder cancer vet jag inte, men studier visar att cancerceller växer av hormonhärmande kemikalier ( Bisfenol i böngroddar) som bl a finns i förpackningar och mat.  
Dåliga matvanor!
Ska dom verkligen äta det där, tänker jag ofta när jag ser vad folk raddar upp på rullbandet i matbutiken; margarin, halvfabrikat, vitt bröd, snask och läsk. Med en sådan utgångspunkt mår man så klart bättre av LCHF-dieten, eftersom man slipper dåliga kolhydrater och dåligt fett (men frågan är om man ska fortsätta med dieten i evighet). Om man däremot äter balanserat* och så giftfritt man kan (o. minimalt med rött kött) så finns det ingen anledning att byta diet. Då kan man t o m kosta på sig lite utsvävningar då och då. Hoppas jag som precis satt i mig en ekologisk icke perfluorerad kanelbulle.  
Minska miljöpåverkan!
Bullar tycks i varje fall inte ingå i det åtgärdsprogram för att minska cancerframkallande påverkan från miljön som föreslås i en artikel i northumberlandtoday. Däremot avgaser, vissa plaster, be-kämpningsmedel, strålning (t ex trådlös WiFi) mm. Förslagen baseras på boken ”101 sätt att bekämpa cancer” (Greenbookrev) som jag inte läst. (Men jag har läst många liknande rapporter & artiklar.) På bloggen finns info. om misstänkt cancerframkallande produkter, t ex Rosa Bandet-parfym! (sök på ordet cancer överst/höger). Mer om cancer i ”kemikalieboken” (klicka överst). 
*)Vad som är balanserat kan diskuteras och jag ska förklara närmare vad jag menar senare.
P.s. Läs om Parabener i bröstcancer! fotoakuten BLOGGPOST permalänk Cancer, LCHF & gifter

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed