https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

JAPAN I MITT HJÄRTA!

Jordbävning, tsunami, strålning – men hur är det med kemikalier?

Med tanke på allt som händer ute i världen just nu, all osäkerhet, känns det nästan vilsamt att sitta på sin kammare och ”pyssla” med en och annan giftig kemikalie.
-Det luktar kemiskt, rapporterade en kvinna från Tokyo i radion häromkvällen. Men vad är det som luktar. Svårt att veta. Det kan vara kemikalier från fabriker som brunnit. Men informationen är knapphändig. Det tycks inte vara på prioritetslistan och det kan man ju förstå. Till och med ”kemikalieprofessor” Åke Bergman vid Stockholms Universitet, medlem i IPCP. säger:
-Strålningen är värre! Och tillägger -Men det kan spridas organiska kemikalier och metaller, beroende på vilka fabriker som skadats.(following-the-effects-of-the-japan-quake-and-tsunami/)
-Kvicksilver används inte i japanska fabriker och mycket lite i tandvården, berättar forskaren Lars Hylander . -Men det finns ju i sånt som förstörts och som komponenter i elektronik.  
Såna som det nu råder brist på (mercurynews)  (automotorsport) Något som i dagsläget inte lär påverka de s.k. Facebook-revolutionerna, men hur påverkas mitt gröna favoritté av radioaktiviteten? När man väl har släppt ut den vet man aldrig var den hamnar, skriver nytimes.com . Bland annat i grönsaker och i dricksvattnet,  meddelas idag. (aftonbladet) (svt.se) 
Får vi fler radioaktiva redskap nu?
Bomber & kvicksilver
Atombomber över både Hiroshima och_Nagasaki 1945, kvicksilverkatastrofer på 1960-talet (läs om självmordskatter i Minamata) och så nu allt det här. Hur mycket kan ett land tåla? Mina tankar går till de drabbade och alla japanska miljö- och hälsokämpar jag träffat genom åren. 
MCS erkändes
För övrigt erkände  Japan år 2009 Multipel Kemikaliekänslighet (MCS-dagen) som ett tillstånd som berättigar till ersättning från försäkringskassan. (japan-officially-recognizes-mcs)  Tidigare har man erkänt sjukahus-sjukan. (Mer om MCS i kap. Kemikallergisk i boken ) (Inlägg doftkänslighet).
Läs om FN:s kvicksilverkonferens i Stockholm 2010, wordpress och i Chiba, Japan, 2011, milstolpe. Foto körsbärsträd: www.fotoakuten.se

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed