https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BLOMMOR & BIVERKNINGAR!

Köp inga giftiga rosor till din vän på alla hjärtans dag! - Välj ekologiskt!

Men egentligen är det väl inte särskilt klimatsmart att köpa 4 miljoner importerade rosor som vi svenskar gör idag  (karlekshalsning-tar-pa-miljon) oavsett om de är ekologiskt odlade (vilket få är) eller inte.
En alternativ kärleksgåva kan vara boken Impotensmadrassen där såväl bekämpningsmedelsproblemen som möjliga biverkningar hos blomstermottagaren beskrivs utförligt i kapitlet ”Giftig uppskattning”!
Men om din älskling är en man över 45 får du var beredd på att enbart boktiteln kan ge vissa biverkningar. En del tar den liksom lite för personligt (jag blev nästan utskälld av en man på en mässa en gång). Förmodligen blir det ännu värre om man tejpar över de två första bokstäverna så att det istället står ”POTENSMADRASSEN”.
En äldre sympatisk värmlänning vågade inte gå in i en bokhandel och fråga efter boken (läs varför här) och för att kunna ha den i bokhyllan kände han sig nödgad att tillverka ett eget omslag. 
(Så jag funderar allvarligt på att sälja ett svart sobert extra omslag där det bara står ”KEMIKALIEDETEKTIVEN”. Vad sägs om det?)
Rättvist eller närodlat!
Om du inte kan släppa blomstertankarna så finns det rättvisa blommor (men är alla ekologiska?) fairflowersfairplants och närodlade för Stockholmare (men knappast just nu) asfaltblomman. Läs mer: fairtrade.se  fairtrade/inte_sa_karleksfulla_rosor  miljoposten
P.s. Det finns män - även äldre - som inte får nån annan biverkning av boktiteln än att de skrattar! 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed