https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GO´KVÄLL YXSKAFT!

Brist på miljötänk när Svt rekommenderar kemisk underkjol & mystisk mousse!

Ska man ha antistatisk spray under klänningen istället för underkjol? Det tyckte man i varje fall i Svt-programmet Go´kväll (förra torsdan), där en kvinna ”gjordes om” och blev jättetjusig. Men vad var det för antifukt-preparat som användes i håret? Vilka kemikalier innehåller det? (nåt perfluorerat som i barnjackor - se även förra inlägget) Vilka material finns i kläderna? Var har de tillverkats? (kanske finns informationen nånstans eller så har man inte ens ställt frågorna?)
Integrera miljöaspekterna!
Föreslår att Svt integrerar begreppen miljö, hälsa & hållbarhet i samtliga konsumentinriktade program istället för att ta upp dem som udda, trendiga företeelser. Har man stylat nån helt giftfritt & närproducerat i Go´kväll? Det vore väl en utmaning!!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed