https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

Enklare livsstil, forts.

Men jag är inte omöjlig. Bortsett från lattevispen sänker jag gärna min redan blygsamma konsumtion, framför allt av giftiga kemikalier*, att ha hundratals i blodet** är ingen enkel livsstil. Det hade man inte på 1950-talet. Men man hade mat, kylskåp och klimatsmart skafferi. Och telefon i hallen. Det fanns en korvkiosk i området, men inga plastförpackningar eller dito leksaker. Och det gick hur bra som helst. Är det dit vi ska backa?  Och avstå från all onödig skit som kom därefter? En del av det som förknippas med hög levnadsstandard, kanske i längden sänker vår livskvalité (vad är det)? 
Hållbara lösningar!
Ser att uppropsmakarna inte är så radikala att de ger sig på elektroniken. Vilken tur, för den vill nog de flesta ha kvar. Liksom lattevispen. Men där har jag kommit på en hållbar lösning. Man tar den gamla mekaniska vevvispen*** från 60-70-talet, med dubbla vispar som åker runt varandra, och tillverkar en ny mindre protyp för kaffekoppen, så slipper man batterier och plast. Man får jobba lite men det går ändå relativt fort och den kan vara helt rostfri och ärvas av barnbarnen. Smart và! 
Varken fossiler eller grottor!
Fler smarta idéer om hur vi undviker en återgång till grottorna (sr.se juli) och antropocen (den tidsålder när människan påverkar klimat, mm, på jorden)  (sr.se november). 
Här är tidigare nämnda upprop: radikaliseraklimatpolitiken! (Jag tycker nog att man borde precisera kraven lite mer, så man slipper fler skadliga skenåtgärder typ kvicksilverlampor.)
*) Särskilt klimatOsmarta ämnen: Klimat & kemikalier (45 miljoner kemikalier) 
**) underkastelsen
***) Finns bl a på Clasohlson. Läs om vev-visp som blodcentrifug o. Lottens apparater!
TILLBAKA TILL huvudsidan på bloggen!

En kommentar to “Enklare livsstil, forts.”

  1. [...] dispensfisken i Östersjön! Men jag är inte omöjlig…LÄS FORTSÄTTNINGEN HÄR!  BLOGGPOSTA permalänk Enklare livsstil nu? Inlagd i Okategoriserade | Tags: klimat, [...]

Subscribe to RSS Feed