https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

EGYPTISK APELSIN-”MEDICIN”!?

Svartlistade apelsiner mot förstoppning & högt blodtryck! 

En sändning extra effektiva sådana finns nu ute i butikerna.  Bra även om man är förstoppad. En natt på toa är nästan garanterad (om man äter tillräckligt mycket). Men just nu är det bara Stockholmare som har den här tveksamma förmånen som orsakas av ”tillsatserna”.
Nervösa utbrott & muskelryckningar!
Intag rekommenderas också om man är för snäll och avslappnad och vill pigga upp sig och sin omgivning med lite lagoma nervösa utbrott och stimulerande muskelryckningar, magont, svettningar och dräglande.  Av den brist på ett visst enzym som frukttillsatserna kan leda till. Har man ärftlig brist på enzymet i fråga, är ett barn eller en kyckling kan effekten bli över förväntan och några preventivmedel lär man inte behöva eftersom apelsinerna i fråga också är reproduktionsstörande.  
Konvulsioner!
Om man äter extremt mycket apelsiner eller får de ingående gifterna Dimetoat eller Diazinon på sig eller i sig. kanske man får lika häftiga konvulsioner som vid en 300 volts elchock. 
Hur mår odlarna?
Överdriver jag? – Kanske, det är jag känd för, men av informationen i bifogade länkar kan man lätt tro både det ena och det andra. Trots att det i ett radioinslag idag hette att de sju gånger för höga nivårerna i de svartlistade apelsinerna inte utgör någon omedelbar fara.  Men hur kul låter det med skador på arvsmassan och hur mår apelsinodlarna?
Fler nervgifter?
Men vad nu då!!? Finns det fler nervgifter i apelsinerna? I det som verkar vara ursprungskällan till nyheten, Helsingsborgs Dagblad, nämns ett annat bekämpningsmedel som liknar de båda ovannämnda, och som finns i en del andra vanliga produkter. Vilket beskrivs mer detaljerat i boken Impotensmadrassen. Där kan man läsa bekämpningsmedlens historia och hur olika varianter påverkar oss och miljön på kort och på lång sikt.
 …Men EKO-apelsiner, då?! Det kan man väl ändå käka utan risk för ”medicinska” biverkningar? Förmodligen, men inte alltid. Se sista länken från 2005. Har det blivit bättre sen dess är frågan. Vill  man vara riktigt säker får man väl anlita en Kemikaliedetektiv eller skicka apelsinen för analys innan man äter den…
kvp.expressen/över-13-000-kilo-apelsiner-svartlistade
fishersci.se/msds  (Om Diometate)  kemi.se/bkmregoff/Diazinon
Höga-halter-insektsgift-i  (Helsingsborgs Dagblad) slv.se/kemiska/bekampningsm/2005
BLOGGPOSTA permalänk Egyptisk apelsin-”medicin”!?

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “EGYPTISK APELSIN-”MEDICIN”!?”

  1. [...] av giftiga bekämpningmedel i ex. apelsinodling? Läs mer i det gamla ironiska inlägget ”Egyptisk apelsinmedicin”! BLOGGPOSTA permalänk Grön islam – finns det? Inlagd i Okategoriserade | « [...]

Subscribe to RSS Feed