https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FETMA AV KEMIKALIER!

Forskare varnar åter och ställer krav…

Kemikalier kan bidra till fetma. Vi blir feta av miljöförstöringen, varnar forskare.
Vissa vanliga kemikalier, t ex ftalater, bisfenoler och en del bekämpningsmedel kan göra att mer fett lagras i cellerna (något jag har beskrivit bl a i kap. Plufsig av Plast i boken Impotens-madrassen, se ovan, och i flera blogginlägg *)
Ämnena kan också få stamceller att utvecklas till fettceller.
Nu kräver ett 50-tal forskare att nya kemikalier ska genomgå mer omfattande testning innan de släpps på marknaden, mer utbildning till läkare och sjukvårdspersonal inom området samt innehållsförteckning på alla varor och produkter. Tagg: fetma fetma kemikalier kemikalier
*) Hormonstörd rapport! Bullig av bisfenol A! Fläskig av flamskydd!
BLOGGPOSTA permalänk Fetma av kemikalier!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed