https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FARLIGA FRILUFTSPLAGG!

Kriminella kängor i Oslo!

Trots sin påstådda hållbarhetssträvan och kärlek till naturen använder företag bakom märken som The North Face, Patagonia, Mammut, Colum-bia and Haglofs miljöfarliga PFAS för att göra sina plagg vattenavvisande, skriver Greenpeace Tysk-land, som har testat 40 fritidsplagg i 19 länder.
greenpeace/2016/Hazardous-chemicals-outdoor-clothing-brands/
I ett fall var försäljningen olaglig. Det gäller Haglöfs friluftskängor som såldes i en butik i Oslo.,De innehöll 18 gånger högre nivåer av den hälsofarliga fluorkarbonen PFOA som bl a kan orsaka cancer, än vad som är tillåtet i Norge
Norge är det enda land som har gränsvärden för försäljning av produkter med PFOA.  Elva av de testade produkterna innehöll PFOA.-nivåer över Norges tillåtna värden. Sverige har inte infört förbud eller gränsvärden för andra fluorkarboner än PFOS men nya regler är på väg inom EU
Foto Miljöaktuellt: Dina-friluftskläder-kan innehålla-tickande-miljöbomb 
Hela rapporten: Leaving_Traces P.s. Även skidvalla kan innehålla PFAS: Impregnering-i-hjärnan!
Tagg: friluftskläder Greenpeace BLOGGPOSTA permalänk Farliga fritidsplagg!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed