https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

HYFSADE SPORTFLASKOR!

Sex av åtta flaskor läckte
inte olämpliga ämnen!

De flesta sportflaskor klarade sig bra i danska organisationen Taenk Kemis test, och någon an-ledning till oro finns inte, skriver man, efter att ha testat om 4 flaskor av plast, en av glas med plastlock och 3 av metall innehöll bl a bisfenol A, ftalater och metaller och om ämnena avgavs till vatten eller sur vätska.  
Endast två drickflaskor, Biltema Sportflaska och ”Den sunde drickedunk” från Freewater avgav små mängder aluminium respektive kemikalier (inte specificerade) till sur vätska. De fick en gul mellanmarkering. Övriga grön. Ingen rödmarkerades. test-kemi-i-drikkedunke  drikkedunke-klarer 
Hm. Undrar hur länge de sura vätskorna fick vara i drickflaskorna. I en studie från 2013 varnade forskare för att plastflaskor-kan-vara-orsaken-till-migrän då de läcker bisfenol A. Men det handlade kanske om andra av typer av flaskor än ovannämnda.
BLOGGPOSTA permalänk Hyfsade sportflaskor!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “HYFSADE SPORTFLASKOR!”

 1. Michael skriver:

  Det är viktigt att våra livsmedel och förpackningar för livsmedel hålls fria från skadliga ämnen. Bisfenol A är ett ämne som i mycket små mängder kan orsaka stor skada, och som nu bl.a. också påvisar ökad känsligheten för stress:
  ”Bisfenol A ökar känsligheten för stress”
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article3957621.ece

  ”Råttfoster som utsätts för det hormonstörande ämnet bisfenol A blir känsligare för stress som vuxna, enligt ny forskning. Resultaten ökar farhågorna för att kemikalien kan leda till psykiatriska sjukdomar hos människor.”

  ”Men råttungarna utsattes inte för bisfenol A efter födseln. Förändringarna hade alltså uppstått under fosterstadiet.”

  Det är därför mycket viktigt att man som kvinna under graviditeten försöker undvika ämnen som är hormonstörande, och framförallt då bisfenol A!

Subscribe to RSS Feed