https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

TOXISK TOMATIMPORT?

Bly, kvicksilver, kadmium
och arsenik i tomater!

ÄTER VI MAT FRÅN DÖDENS TRIANGEL?

Skulle du äta de här tomaterna, frågar repor-tern gång på gång en besvärad politiker, medan hon viftar med ett testprotokoll som visar på tung-metallhalter om 20-40 gånger över gränsvärdet. Det är ett hälsoproblem, säger politikern till sist.
Scenen finns i den italienska videon ”Förgiftad frukt och grönsaker – vem äter dem” från 2013. (mediaset/Toffa-frutta-e-verdura-contaminati) 
Medvetna italienare äter inte mat från Neapel och Caserta, sa en italiensk kvinna till mig för tio år sen. Anledningen är att Camorra-maffians illegala sopförbränning i decennier har förgif-tat jordar, vatten. luft, djur och människor i området. 
Inte bara med metaller utan också med dioxiner (med ”anmär-kningsvärda halter i modersmjölk* ncbi)  furaner och PCB samt sedan länge förbjudna gifter, som antiparasitmedlet dibromklor-propan, därtill radioaktiva ämnen som har påträffats i vattnet. 
Det till stor del miljöfarliga industriavfallet från hela Italien (se karta) tas billigt om hand av maffian. Det som inte grävs ner eller eldas upp blandas i gödsel och säljs vidare!!
60 % av befolkningen i Neapel utvecklar cancer eller andra allvarliga sjukdomar (ecplanet 2014) och allt fler pojkar föds med missbildade könsorgan. Antalet dödsfall i cancer hos män har ökat med 47 % på 20 år, med 40 % hos kvinnor. 
I nästan varje familj finns en drabbad medlem, inte sällan ett barn (linkiest/bambini-cancro).
Området kallas Dödens Triangel (wiki/Triangle_of_death (Italy). Det kallas även Eldslandet, och de romska småpojkar som anlitas för att elda upp de fulla soptipparna har inte så lång förväntad livslängd, skrev Roberto Saviano i boken Gomorra**, som medförde att det politiskt och media-mässigt försummade syditalien hamnade på den nationella kartan. Det gjorde även giftig buffel-mozzarella*, frukt och grönt, matvaror som enligt Saviano ”exporteras ända till Skandinavien”. 
Men Livsmedelsverket har väl koll på importen, eller ? Läs fortsättningen HÄR
*) höga halter dioxin hittades också i buffelmozzarella från Caserta, se del II.
**) svd/savianos-maffiabok-en-livsfarlig-succe
Tidigare artiklar på svenska: stockholmsfria.se/artikel svd/dödligt-drabbande
Tagg: tungmetaller Italien Dödens Triangel maffian buffelmozzarella
Foto: fotoakuten Karta: legaambiente BLOGGPOSTA permalänk Toxisk tomatimport?

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “TOXISK TOMATIMPORT?”

  1. Gunnar Lindgren skriver:

    De allra flesta miljögifter, radioaktiva ämnen etc som nämns i denna artikel sprids också med slam. Många av våra svåraste miljögifter finns också i exempelvis mjölk och ägg, men tas inte med när Livsmedelsverket årligen redovisar ”restsubstanser” i våra livsmedel.

    Vi är inte bättre än italienarna!

    Gunnar Lindgren

Subscribe to RSS Feed