https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

LIVSDÖDARE I LINNET!

Snällare svett med kemikaliebantning

Kläderna blir inte luktfria av livsdödare (=biocider*) som silver, triklosan och triklokarban, konstaterar Kemikalieinspektionen. Inte efter typ 10 tvät-tar i varje fall (ab.se) Sen kanske de dödar liv i havet istället.
Fast det kanske inte är meningen att man ska tvätta dem? Varför skul-le det ens behövas om alla bakterier som orsakar lukt har dött? Och behö-ver man duscha efter ett träningspass i sådana livsdädarkläder? Är man inte typ konserverad då? Fast de tar ju inte bort andra förorenngar, något som de flesta inte tycks störas lika mycket av som av svettlukt (snacka om selektiva luktsinnen!)
Hur som helst så är det sällsynt med nanosilver i danskarnas kläder (ing).  Används andra anti-
bakteriella livsdödare, eller har alla danskar kemikaliebantat, något som gör att man doftar som en nyponros. Nåja, kanske inte, men en del menar att de svettas mindre när de undviker onödiga kemikalier, inkl. biocider och tungmetaller som kroppen gör sig av med via svett, särskilt när övriga avgiftningsorgan är överbelastade). (heavy-metal-sweat) (sweating-to-get-rid-of-toxins)
*) Biocider (bio=liv, cidere=döda) är en kemikaliekategori där bl a baktericider (antibakteriella äm-nen) ingår, se sist i Kemikalieinspektionens nyhetsmedd. Se även biocidprodukter. Foto: länk 1.
(Mer om luktfusket: svd) Tagg: nanosilver silver BLOGGPOSTA permalänk Livsdödare i linnet!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed