https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MUMSIG MIKROPLAST!?

Nystekt med dispens!

Vi-får-i-oss-mikroplast från fisk, läser jag (än en gång)! Därför köper jag inte stekt strömming med potatismos vid Slussen längre.  Trots att det är jät-tegott! Vilka hälsoeffekter mikroplastpartiklar kan ha är oklart, men de medför ju gifter som finns i plasten,  och sådana som kan ha fastnat på den. 
Det är så man vill gråta! Och borde det inte stå ”Nystekt strömming med mikroplast och dioxin-dispens” på skylten med en särskild varning riktad till gravida och kvinnor i fertil ålder*? 
Men kanske skulle folk mumsa i sig den ändå, för de flesta vet väl redan att vi äter strömming på dispens i EU, för att den innehåller för höga halter? Hur som helst så var det kö vid strömming-kiosken igår! Borde den inte åtminstone serveras med speciella Potatischips-mot-pcb ett annat miljögift, som den också kan innehålla, och nåt svavelhaltigt som binder kvicksilvret?
*) Se Livsmedelsverkets kostrad tagg: dioxindispens BLOGGPOST permalink Mumsíg mikroplast!?

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed