https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

ALTERNATIVT AMALGAM!!

Amalgam utan kvicksilver

VÄRLDSNYHET! Tandfyllnadsmaterialet amalgam
innehåller normalt ca 50 % kvicksilver, och är därför förbjudet i Sverige. Blir det  ändring nu? i ett mail skriver en närmast lyrisk kvicksilverforskare:
”Groundbreaking News” från Nordiska Dental. Man tillverkar nu amalgam utan kvicksilver: En-dast: Silver 43,1 %, Zink 30,8 %, koppar 26,1 %.
Se ANA2000 Hur får man ut det till massmedia?”
Hm. Hälso- och miljöproblemen torde ju vara i stort sett lösta nu när det giftiga kvicksilvret är borta. Men hur får man blandningen att hålla ihop?? Det har ju liksom varit kvicksilvrets roll. Får väl ringa företaget och fråga. Fast är det egentligen en världsnyhet? Amerikanerna har ju sedan länge fått sina s.k. ”silver fillings<” att hålla ihop?? Du kan läsa intervjun i del 2 av inlägget.
BLOGGPOSTA permalänk Alternativt amalgam!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “ALTERNATIVT AMALGAM!!”

 1. Ancie skriver:

  Vad trevligt, OM en kunde få tandfyllningar som inte är Farliga!

  Vägrar gå till tandläkaren förrän dom har bättre än farliga/dåliga plastfyllningar (och förr de ännu farligare amalgamfyllningarna)

  Tills vidare smörjer jag in tänderna, efter tandborstning med ForeverLivings AloeVeratandkräm, med just den tandkrämen. Tuben kostar 99:- och ska eg räcka väldigt länge, men jag är frikostig för det sparar mycket lidande i min mun

 2. Hakan skriver:

  ”Silver fillings” är amalgam!

  Silver är en giftig metall som ger nervsmärta. Kopparförgiftning ger samma symptom som kvicksilver förgiftning. Koppar används i bottenfärg till båtar för att döda allt levande som försöker växa fast på båten. När man blandar silver/koppar/zink så kommer metalljoner att vandra in i kroppen och fastna där.

  Man kan borsta tänderna med vatten plus lite bikarbonat pulver. Eller några droppar wild indigo tinktur, eller en liten nypa golden seal pulver, eller vatten med bords-salt i. Eller en droppe eterisk pepparmynts olja (desinfekterar relativt djupt om du har hål i tänderna och det känns irriterat). Eller vatten med lite grapefruit seed extract, mkt effektivt. Varva lite olika av dessa.

  Har inte haft hål i tänderna på 15 år sen jag slutade med FLUOR. Då jag använde fluor fick jag hål hela tiden.

  Tugga torkad frukt så får du hål. Ät produkter med socker och mjöl utan att borsta tänderna och rensa rent med tandtråd inom 20 min så ger du också tandpluggaren nya arvoden.

  Muscavadosocker är bättre än vitt socker
  Kokos socker är bättre än muscavado
  Agave sirap är bättre än kokos socker
  Men Björksocker är fantastiskt! Stärker tänderna, minskar ilningar och ger inga hål och innehåller lite färre kalorier.

 3. Ulf B. skriver:

  Jag såg att du trodde det bara finns en amalgamtillverkare i Sverige. Det finns faktiskt en till och i dina trakter dessutom,

  http://www.ardent.se/contact-us/

  De skriver att amalgamet är CE-märkt av NIOM, se bif. filer. Sedan 2011 utför inte NIOM någon CE-certifiering. Den verksamheten är övertagen av NEMKO, http://www.niom.no/content/history-niom-0

  Den största delen amalgam som sålts i Sverige skulle jag tro är import, Dispersalloy t.ex.

Subscribe to RSS Feed