https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

ELAKARE EFTERTRÄDARE?

Bisfenolpartiet vill påverka ditt hjärta

Vilket himla tjat om vem som ska efterträda KD-ledaren Göran Hägglund.
medan det knappt tjatas alls om den som ska efterträda BP-ledaren bis-fenol A, trots att ’bisfenolpartiet’ har betydligt större väljarstöd än KD, i alla fall om man ser till hur många som dagligen kissar-bisfenol.  (kemi.se/bpa)
Det finns många bisfenoler men den nominerade är bisfenol S (BPS), som mer eller mindre i smyg har fått stort inflytande, i takt med att bisfenol A delvis har förbjudits (se förra länken) för att den är så himla elak*. Men tänk om skillnaden, pre-cis som när det gäller KD-ledare, är marginell? Grundkonceptet är ju detsamma! 
Fast nån humor áià Hägglund kan man knappast vänta sig av de nya partiledarkandidaterna, och man kan sannerligen hålla sig för sig skratt när man läser om en ny studie på råtthonor från University of Cincinnati College of Medicine som visar att även BPS förändrar hjärtrytmen.
(nat.geo/bisphenol-S) Precis på samma sätt som elaka BPA! (Se BPA hjärtdöd)
Fast tänk om BPS är ännu elakare än sin föregångare!? Den tas ju t ex lättare upp av huden, och KD, som månar om det s.k. människovärdet,  borde nu ta strid mot alla onda invandrare i våra kroppar, både de som vill ha permanent uppehållstillstånd** och de som i likhet med bisfenolpar-tister (med turistvisum) bara vill lattja lite med våra styrhormoner, för att efter några dar lämna sta-
fettpinnen till nya elakingar, något som på sikt kan kosta familjelyckan.. (se hormonstörd-ekonomi)
För övrigt har BPA långt ifrån helt lämnat över till BPS (bisfenol S) De verkar parallellt. Kanske till och med samverkar (i oss). Lite som Miljöpartiets båda språkrör, med den skillnaden att vi här har väldigt lite koll på den ena..
*) Se senaste forskning i förra inlägget: Autism & bisfenol A.  (Vem blir Glad-av-bpa?)
*) högfluorerade ämnen är exempel på kemikalier som tenderar att stanna i kroppen länge.
P.s. Forskarna bakom nya BPS-studien befarar att även andra möjliga BPA ersättare kan med-föra hälsoproblem. Se även biljondel-bisfenol-s BLOGGPOSTA permalänk Elakare efterträdare?

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed