https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

ANOGENITALT AVSTÅND

Hur torkar män röven?

Under den gångna helgen är det många som har tänkt på pumpor, helgon och spöken, men jag har
mest tänkt på det anogenitala avståndet och om det avgör från vilket håll en man torkar sig i röven.
Det anogenitala avståndet (AGD), mellan köns-organ och anus, kallas också perineum eller mel-langården. Det är dubbelt så långt hos män som hos kvinnor, vilket tillsammans med det faktum att män har snopp, torde öka sannolikhen för att även män (inte bara kvinnor*) torkar röven bakifrån, men en gång hade jag en vän som till min för-våning torkade sig framifrån. Är inte snoppen i vägen, frågade jag. Nej, det tyckte han inte (den
var så vitt jag kunde bedöma medelstor). Hade han längre armar än normalt eller kortare AGD?
Något jag också har funderat  är om AGD förkortning alltid sker proportionerligt, som när
skänklarna på en tång närmar sig varandra, eller om endast ex. anus kan hamna lite fel? 
Hur som helst så är AGD-variationen större hos män än hos kvinnor, men en pojke kan få ett onormalt kort AGD om modern utsätts för hormonstörande ämnen, t ex den mjukgörande ftalaten DINP (diisononylftalat) under graviditeten, en väldigt vanlig riskfaktor nu för tiden, enligt en ny studie, se Snopp-närmare-stjärt**. eftersom DiNP-användningen avsevärt har ökat***.
Kortare AGD innebär en feminisering av män, har jag läst. Fast handlar det inte snarare om ofullständig maskulisering, eftersom alla foster från början lär vara genitala flickfoster (dn).
Något stör könsutvecklingen (t ex en ftalat) och resultatet blir att AGD förblir typ tjejkort. vilket kan ge bedydligt allvarligare biverkningar än eventuell framifråntorkning, då det förknippas med lägre testosteronhalt hos vuxna män och fertilitetsproblem. (kau.se) 
”Det finns inget signifikant samband mellan penislängd och spermaantal”, läser jag på sídan scicurious (där jag också har knyct bilden) ”Så LÄGG BORT LINJALEN! Kvinnor bedömer inte din äktamake. eller faderskapspotential efter längden på din penis … istället kommer de att göra det på basis av din intelligens, din humor, och ditt snygga yttre ……samt ditt anogenitala avstånd.” 
*) Att kvinnor i allmänhet (?) torkar rumpan bakifrån torde bl a bero på att de inte vill få ev. bajs i snippan. De män jag har talat med om detta säger att de torkar sig bakifrån. Hur gör du?
**) Inlägget blev lite vilseledande, särskilt illustrationsmässigt, se min kommentar via länk ovan . 
***) Se hur mycket användningen av DINP har ökat i Kortstatistik ftalater! 
P.s. Se även: Alla-män-är tjejer-med-snopp! BLOGGPOSTA permalänk Anogenitalt avstånd

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed