https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

ROSA BORREN-FRACKING

Bidrar till bröstcancerbot..

Det är många som vill bidra till kampen mot bröst-cancer. Så även företaget Baker Hugh, som säl-jer utrustning för skiffergasutvinning, s.k. fracking (Hydraulisk spräckning), som i år har donerat hela
100.000 dollar till den ledande bröstcancerorga-nisationen i USA, Susan G. Komen, något som en annan organisation, aktionsgruppen mot bröstcancer, bcaction, kallar ”pinkwashing”*, då ”minst 25 procent av de kemikalier** som används vid fracking ökar risken för bröstcancer”.
Vilka kemikalier säljer Baker-hughes filial i Stockholm och till vem? Kanske till Gripen gas som prospekterar (inkl. provborrar?) i  bl a Motala, på Öland och under Vättern (Sr.se nov. 2013). 
Riksdagen-godkände-fracking förra året, men fossil energi är inte bara klimatOsmart hörde jag nyss på nyheterna, det är inte ens lönsamt. längre. Så hur ska det bli? Läs politikernas-svar-om-fracking till Svt 2013, och se Youtube-klipp om ölännningarnas kamp mot fracking.  
*) Sök på ordet på bloggen eller gå till inlägg av 26/10-14. Huffingtonpost om pinkwashing 22/10.
**) Även hormonstörande ämnen används vid fracking, och tungmetaller och uran kan frisättas, menar man och luft och vatten kan förgiftas. BLOGGPOST permalänk Rosa Borren-fracking

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “ROSA BORREN-FRACKING”

  1. Stellan Tengroth skriver:

    Om det är en affärshemlighet vilka kemikalier som sprutas ner kan man faktiskt inte veta om det bara är 25% som är cancerogena:-(
    Jag ber en stilla bön att olje- och gasprisena fortsätter ned och att galenskapen faller på eget grepp. Den förbrukar vatten förstör mark och löser inte ens något ”energiproblem”. USA är för lång tid beroende av import.

Subscribe to RSS Feed