https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

SNOPP NÄRMARE STJÄRT!

Plastämne påverkar penis placering

Fy-fan-for-ftalater, skrev jag nyligen, och vad ska man säga om att en snopp kan hamna närmare analöppningen än normalt av ftalaten DiNP som alltmer har ersatt den i leksaker förbjudna värstingftalaten DEHP? 
Av en ny studie från Karlstad Universitet på 196 pojkar med mammor framgår att DiNP också påverkar hormoner och det s.k. anogenitala av-ståndet (AGD), vilket innebär att mjuk-plast-är lika-farlig-som-förut!! 
Tidigare studier har visat att vuxna män med exempelvis fertilitetsproblem har ett kortare AGD.
P.s. DINP finns i leksaker, plastgolv, handskar, sugrör och vattenslangar enligt greenfacts. 
Etikett: anogenital BLOGGPOSTA permalänk Snopp närmare stjärt!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “SNOPP NÄRMARE STJÄRT!”

  1. admin skriver:

    Tyvärr blev informationen i inlägget något missvisande. Jag kollade inte upp det jag redan hade i bakhuvudet – att även DiNP (di-isononylftalat),precis som DEHP, som den ofta ersätter, är reglerad/förbjuden i barnartiklar. Bråttom som jag hade gjorde jag också misstaget att lita på att Svt:s leksaksillustration (som jag lånade) är relevant i sammanhanget, vilket den alltså inte är, eftersom det är sambandet mellan mammans DiNP-exponering under graviditeten från andra produkter och AGB som forskarna i Karlstad har studerat – inte pojkars exponering under lek och AGD.
    Se originalkälla: http://www.kau.se/om-universitetet/aktuellt/nyheter/artiklar/12900

    Återkommer till detta ämne.

Subscribe to RSS Feed