https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

DÅLIG AV DOFTMASKIN!

Föroreningar ökar försäljningen! 

Doftmaskiner-skapar-hälsoproblem-för-hundratusentals konsumenter berättar Aktuellt i Svt ikväll. I inslaget fokuseras på individuell överkänslighet, s.k. sensorisk hyperreaktivitet (SHR), men är de här kemikalierna bra för nån i längden? För en tid sen hade jag mailkontakt med en kemi-kaliekänslig person som blev sjuk av doftsättning på jobbet. Om jag inte minns fel fick hon beskedet från doftsättningsfirman att man följer gällande kemikalielagstitning (Reach) och inte använder nå-got som är förbjudet… Se även tidigare inlägg: Flygplatser-doftsatts! 
Etikett: sensorisk hyperreaktivitet BLOGGPOST permalänk Dålig av doftmaskin!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “DÅLIG AV DOFTMASKIN!”

 1. Berit skriver:

  Det här låter helt vansinnigt! Jag är inte jättekänslig men har ett suveränt luktsinne och reagerar starkt på vissa saker. Har t ex svårt att vistas bland tvättmedlen i affären. Fast det kanske inte är doft utan tvåldamm jag reagerar på? Fast det parfymfria jag har hemma går bra, så kanske är det parfymer.

  Tänk förresten doftljus. Nej, tänk inte det förresten, jag får då ont i skallen bara jag tänker på dem. :-(

 2. Ingvor Andersson skriver:

  Hej,

  Jag har skrivit till Folkhälsomyndigheten angående att det är på gång med ett rökförbud gällande uteserveringar, lekplatser och andra offentliga platser.

  Varför inte sätta igång en utredning om att förbjuda doftsättning i offentliga rum på samma gång??? Hur kan Ni, Folkhälsomyndigheten, vara så totalt okunnig om vilken inverkan alla doftämnen har på massor av människor! Vi blir hela tiden nekad full delaktighet i samhället.
  Personer med funktionsnedsättning är medborgare med lika rättigheter och skyldigheter som personer utan funktionsnedsättningar.

  Vänliga doftfria hälsningar,
  Ingvor Andersson

  mail: ingvor@doftfri.se
  web: http://www.doftfri.se/

  Skickade till Enheten för miljöhälsa
  till: greta.smedje@folkhalsomyndigheten.se
  kopia: johan.carlson@folkhalsomyndigheten.se

 3. Berit skriver:

  Bra initiativ av dig, Ingvor!

Subscribe to RSS Feed