https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GRÖN FILMINSPELNING!

Filmproduktion genererar tonvis med skräp!

En filminspelning kan generera 225 ton metallskräp, nästan 50 ton konstruktionsavfall och 72 ton matavfall. Det visar ny forskning. Men Hollywoods filmproduktion ska nu bli grönare, och resultatet kan bli överraskande lönsamt, skriver tidningen Latimes
Är europeiska filminspelningar mer miljövänliga/grönare? Inte mycket har skrivits om detta. En svensk miljövetare har fler frågor än svar, se hennes inlägg och författarna till en antologi (2013) hoppas kunna väcka miljödebatten kring film: facebook. Fast av en annan artikel framgår att boken snarare handlar om miljöbudskap i film än om miljövänlig filminspelning.
Se även bromerad-biograf! BLOGGPOSTA permalänk Grön filminspelning!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed