https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

VEM ÅT UPP PLASTEN??

Plast i havet, på åkern och i mun!

Plasten-i-havet-har-försvunnit skrev DN i juli. Fast det har den inte. Den har blivit mikroplast som har blivit fiskföda som för miljögifter med sig, skrev Independent och idag skriver DN att vi ska använda-mindre-plast-för-havens-och-hälsans-skull, då den även hamnar på våra tallrikar.
Och därefter i våra munnar, tänker jag, där vi  ofta också har plast, s.k. kompositer med bisfenol-A (som inte finns i mina klimatsmarta-fyllningar).
Och de där stora vita plastbubblorna, på åkrarna. s.k. ensilage, läcker väl också plast till maten och naturen? De lär i alla fall bli till koföda ibland, se inlägg. Och det som inte äts upp kan samlas upp! Det gör man bl a i Dalarna: Dags-for-plastinsamling-igen! 
I dagens DN-artikel föreslås skärpt lagstiftning samt att vi skippar engångsartiklar. Hälften av plasten i Östersjön kommer från privatkonsumtion och situationen är akut. 
Har inte jag SEMESTER, undrar du nog. Jo, det här plastinhoppet är ett undantag.
BLOGGLEDIGHETEN FORTSÄTTER NU TILL 4-8 AUGUSTI (oavsett frestande kemikalieutspel i stormedia. Min hjärna behöver fokusera på annat, vare sig den vill eller inte…, just nu vill den t ex tänka på tjejen som försöker-leva plastfritt och svampen som äter-skumplast, men det ska jag minsann sätta stopp för.) BLOGGPOSTA permalänk Vem åt upp plasten??

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed