https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

STOPPA U-LANDSAMALGAM!

Tidningarna lydde dentalbolaget…!

Tandfyllnadsmaterialet amalgam innehåller ca 50 procent kvicksilver, ett av jordens värsta miljögifter. Amalgam används inte längre i Skandinavien och i Norge vann en förgiftad tandsköterska en rättsprocess häromdan.
Amalgam avvecklas i många länder, men dentaljätten Dentsply verkar inte vilja sluta-sälja-amalgam till U-länder. Tycker du att de borde det, och att de borde sluta utövar påtryckningar på media till att tiga ihjäl frågan  skriv på protestlistan hos Tandvårdsskadeförbundet: stoppa-amalgam-i-utvecklingsländerna!
Fast kan inte dessa länder själva nobba amalgam? Min erfarenhet är att människor från s.k. U-länder har väldigt lätt för att ta till sig att kvicksilver inte blir ogiftigt bara för att man stoppar in det i munnen, något som många i västvärdlen har indoktrinerats till att tro.
BLOGGPOSTA permalänk Stoppa U-landsamalgam!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “STOPPA U-LANDSAMALGAM!”

  1. [...] mot vissa kemikalier och mot amalgam sedan några år i Skandinavien. Trots visst motstånd (se inlägg) pågår nu en global avveckling av amalgamanvändningen (inlägg), vilket torde medföra att [...]

Subscribe to RSS Feed