https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FISKVÄNLIG JULKLAPP I ÅR?

Ge hellre bort en bok än nåt giftigt!

”Denna klapp gör dig mindre svettig, men för fiskarna är den inte lika vettig”, rimmar tidningen Metro med anledning av att giftiga-armhålor-skadar-fisk! Tänk på att deodoranter-även  kan störa-varg. Och skada människor, då ämnet triklosan (wiki), som ofta ingår, är hormonstörande. Samtliga granskade resebolag och flygplatsbutiker säljer enligt Svenskt Vatten deodoranter med triklosan (Taxfree Toxfree. Men triklosan måste nu-deklareras, även när det förekommer i typ elektronik.
Skippa giftiga leksaker och diabetesduk! 
Förhoppningsvis finner du ett antal fiskvänliga julklappstips hos globalportalen! Barnvänliga finns hos bl a ekoleko. Undvik de 53 leksaker som enligt Kemikalieinspektionens lista innehåller kemikalier-och-gift. Mormor bör inte få en vattentät och fettavvisande duk eller dylikt, då en ny stu-die visar på förhöjd risk för diabetes hos äldre av impregneringsämnet PFNA (Svd) (Èller är det redan kört om hon har utsatts för ämnet tidigare i livet? PFNA är nog inte så nyttig för fiskar heller.
Varför inte en fisk- och snoppvänlig bok?
Endast några hundra exemplar återstår av boken Impotensmadrassen (se ’kemikaliebok’ ovan). Så passa på och skänk den till någon som du tycker om. Till det facila decemberpriset av 89:- skickas den till valfri adress i julpapper (maila kdetekt(@)gmail.com om det är intressant). Till en extra kostnad av 50:-, fixar jag även en liten trevlig dikt på ett bifogat kort.
P.s. Undrar om fler-våtmarker kan rädda-Östersjön (det vore en fin fisk-klapp) och om vi-är på-väg-mot-peak-jul. (fotoakut) BLOGGPOSTA permalänk Fiskvänlig julklapp i år?

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed