https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

LAGEN LIGGER EFTER..!

Kemi-industrin ligger alltid steget före!

Internetknark-väller-in i landet, skriver Skånskan idag. Knarktillverkare brukar vara snabba med att lansera nya preparat när de gamla har förbjudits. Detsamma gäller kemikalieindustrin. Det anser forskaren Helena Nilsson som har ägnat mycket tid åt fett- och vattenavvisande kemikalier (s.k. perfluorerade ämnen) och har upptäckt att FTOH* från skidvalla kan brytas ner till det giftigare perfluorerade ämnet PFOA i kroppen:
SE VIDEO! Även forskarna ligger efter. Det tar ju lite tid att genomföra vetenskapliga studier, men Helena Nilsson hoppas att alla ämnen som kan omvandlas till PFOA ska förbjudas i EU.  *) Skidvalla-ämnet FTOH kan även finnas i miljögiftiga-mikro-popcorn.
Foto lagbok: fotoakuten BLOGGPOSTA permalänk Lagen ligger efter..!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “LAGEN LIGGER EFTER..!”

  1. [...] lika skadligt som PFOS. Stämmer det frågar jag forskaren och perfluor-experten Helena Nilsson (se inlägg), vid Örebro Universitet, som säger: -PFBS lagras inte i kroppen men försvinner inte från [...]

Subscribe to RSS Feed