https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MILJÖGIFTER I MIKROPOP!?

Är även ekologiska mikropopcorn perfluorerade?

I en butik gör man reklam för en ny sorts eko-logiska mikropopcorn av märket YUM-KAH, efter Maya-indianernas majs-gud, gjorda på GMO-fri majs och RSPO-certifierad palmolja (ska vara miljösnällare än den i choklad som det varnas för idag ) Låter bra! Men vad innehåller själva på-sen? Framgår inte! (Svt/miljogift-i-popcornpåse
Insidan av påsar med mikropopcorn brukar vara
impregnerad med fettavvisande plast, typ PFOA, ett giftigt s.k. perfluorerat ämne som kan hamna i popcornen och därefter i magen. 
Kan omvandlas till gift i kroppen
Pratar med en representant för importören, Ekologistik, som säger att den franska tillverkaren garanterar att påsen inte innehåller PFOA. Låter bra. Men tänk om den innehåller den mindre giftiga släktingen FTOH* som kan omvandlas till det giftigare PFOA i kroppen (Man kan t o m få Impregnering-i-hjärnan). Snart ska jag få veta vad påsen innehåller. Den är i varje fall inte kom-posterbar! Men det är den här popcornpåsen: microwave-pop-goes-natural Är det sant!??
Själv föredrar jag nog ändå ekologiska popcorn som tillagas i en kastrull med smör. Mums fillibabba! (blogs/thegreengrok/pfoa) (wikipedia) BLOGGPOSTA permalänk Miljögifter i mikropop!?

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed