https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MILJÖFARLIG MIKROPLAST

Förslag förbjuda plastpartiklar i hygienprodukter!

Skräp-hotar-havsmiljön, skriver Svd. Det handlar om en ny rapport från Naturskyddsföreningen om små plastpartiklar, s.k. mikroplast, i skönhets- och hygienprodukter som man vill ska förbjudas för att de hotar livet i havet. Kanske hotar de även oss. Äter vi vårt eget plastskräp? -se plast-på-tallriken! Ett företag har redan bestämt sig för att ta skippa mikroplasten (bisfenol-i-skrubb-tvål) 
(sverigesradio) BLOGGPOSTA permalänk Miljöfarlig mikroplast

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “MILJÖFARLIG MIKROPLAST”

  1. [...] förskonad från miljögifter än Östersjön, där det bl a simmar omkring hormonstörande, miljöfarlig-mikroplast? (Rester från hygienprodukter**)  Visserligen ligger halterna av dioxin, DDT och PCB under EU:s [...]

Subscribe to RSS Feed