https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MARSCH MOT MONSANTO 2

Demonstration mot Monsanto 12/10

Monsanto är ett multinationellt kemi- och jordbruksföretag som bl a är (ö)känt för sina genmodifierade grödor (GMO). Monsanto har tillverkat de gamla miljögifterna DDT och PCB (foxriverwatch) samt avlövningsmedlet Agent Orange som skadade många människor i Vietnam och numera används i kakaoodlingar i Brasilien (se inlägg).
March-against-Monsanto äger rum på ”World Food Day” den 12 okto-ber (facebook/MAMS). I maj i år var det miljoner-som marscherade mot Monsanto runt om i värl-den! I Fria Tider läser jag att företaget försöker få exklusiv rätt över frön!! Därför är protestdagen den 12/10 även en fröbytardag. BLOGGPOSTA permalänk Marsch mot Monsanto 2

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “MARSCH MOT MONSANTO 2”

  1. Dragan skriver:

    Hej!

    Jag läste om marschen på en serbisk och en kroatisk nyhetssida på nätet men det är otroligt tunt här i Sverige om var det kommer att finnas marscher. Jag undrar om någon vet om det finns en marsh nu på lördag 12/10 i Malmö eller i närheten? Jag reser gärna 200-300 km bara för att protestera mot GMO produktionen.

    Jag kan garantera att det finns mååånga som jag som inte får reda på dom här marscherna i förväg utan ser det på tv i efterhand. Antalet deltagare hade säkert varit många gånger mer än ett fåtal miljoner i världen. Monsanto gör ett bra jobb med att hemlighålla marscherna. Jga rör mig bland många sorters människor i jobbet i hela Europa och har ännu inte träffat någon som stödjer det som Monsanto, Dupont, Pepsico (japp), Kraft Foods (vaaa?), Bayer, Syngenta, Dow Agrosciences, Coca-Cola (inget tryckfel) och mångs fler som stödjer lagförslaget för GMO i USA. Alltså inte emot GMO utan för. Här har ni länken till sidan på företag som är för GMO: http://www.facebook.com/notes/stephanie-ladwig-cooper/corporationsorganizations-and-brandsproducts-funding-the-opposition-of-ca-propos/423852677666066

    Man kan väl bara gissa att det är för att det finns lite GMO i deras produkter. Kraft äger bland annat Marabou.

  2. [...] Ministrar-får-motta-protestlista-mot-gmo-grödor, skriver Miljöaktuellt idag (se Marsch-mot-Monsanto) Hemlighålls riskerna i EU? (europarl)  P.s. Det finns fler GMO-gifter än glyfosat: [...]

Subscribe to RSS Feed