https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

ETT LIV UTAN PLAST!

Kan man leva utan plast?

Det började i liten omfattning men växte snart till något mycket större när Taina Uitto började rensa ut plast ur sitt liv. Det var inte lätt och det ledde till en dramatisk livsstilsförändring.
Kom ut med ett äpple!
Uitto bor i Brittiska Columbia i Kanada och första gången hon försöka handla mat plastfritt kom hon ut med endast ett äpple, som var försett med en klisterlapp. Folk vet inte hur mycket plast de har hemma förrän de börjar rensa, menar hon (se källa nedan). Uitto rensade ett rum i taget och la allt i en hink.
Tandborste av naturborst!
Ur badrummet slängde hon bl a ut sin tandborste som ersattes med en tandborste med svinborst och handtag av ben, som är biologiskt nedbrytbara. (En sån skulle jag också vilja ha. Har nyligen funderat mycket över om det finns farliga ftalater i eltandborstens mjuka delar.)
Mår så mycket bättre 
Nu, tre år senare, finns det ingen återvändo för Uitto. Hon mår så mycket bättre utan allt detta skräp och alla gifter som plasten läcker till vattnet och till maten, säger hon till Vancouversun. 33-åriga Uitto är ursprungligen från Finland och marinbiolog till yrket och det hela började när hon såg allt plastskräp i havet. Hon är också mamma till en sexmånader gammal plastfri medborgare och har tre hundar, läser jag på hennes blogg. Om hon även har en get framgår inte: plasticmanners. Se hennes tips på hur man gör för att minska sin plastkonsumtion! P.s. Utgår ifrån att Uitto inte har plastfyllningar i munnen (se inlägg). Har hon nån mobil? (tillbaka-till-50-talet) BLOGGPOST permalänk Ett liv utan plast!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “ETT LIV UTAN PLAST!”

  1. [...] vare sig den vill eller inte…, just nu vill den t ex tänka på tjejen som försöker-leva plastfritt och svampen som äter-skumplast, men det ska jag minsann sätta stopp för.) BLOGGPOSTA [...]

Subscribe to RSS Feed