https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

HANTERA KLIMATÅNGEST!

”Vi är som en skock skitungar!”

Idah drabbades av existentiell klimatångest när hennes världsbild räm-nade. Lyssna på första delen av serien om klimatångest i Tendens i P1.
Igår lyssnade jag på Anders Wijkman (i andar delen). Han sa: ”Gå inte omkring och var rädd!” Det handlar mycket om strukturella systemfel, menade han (sr.se). Idag intervjuas bloggaren Emma Hambarg som vill ha en miljödiktator. ”Vi är som en skock skitungar som behöver en förälder”, säger hon. ”Vi måste ställa om hela våra liv” men ”man får lust att att ta en cigg och ett glas vin istället”. Hm. Miljöpartiet vill i alla fall göra bensin dyrare, (sr.se), men så länge man inte förbjuder prospektering av olja i t ex Arktis, så blir det ingen större förändring. Ungefär så säger meteorologen Pär Holmgren: sr.se P.s. Hjälper KBT-mot-klimatångest? Nån som har kemikalieångest? Också? (klimat-jobb-skola-i mp-budget
BLOGGPOSTA permalänk Hantera klimatångest!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “HANTERA KLIMATÅNGEST!”

  1. [...] nya miljösmarta rekommendationer-om-mat-kolliderar med andra kostråd. (miljoaktuellt)-(hantera-klimatångest) BLOGGPOSTA permalänk Kortsiktighet & känsla Inlagd i Okategoriserade | Tags: omställning [...]

Subscribe to RSS Feed