https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KLORAMFENIKOL I KEX!

Förbjuden antibiotika eller radioaktiva rån?

Göteborgs kex och finska Fazer har använt ett förbjudet antibiotikum, kloramfenikol, i sina kex mm. Anledning: Den japanska tillverkaren av en enzymblandning hade tillfälligt flyttat tillverkningen till Indien där produkten hade förorenats, hör jag i sveriges radio. Detta ska ha pågått sedan 2011. Hm. Var det inte då som olyckan i Fukushima inträffade? Jo. och i området i fråga produceras bl a enzymer! (enzymetechnicala. Har man flyttat tillbaka tillverkningen till Japan? Är den säker eller får vi radioaktiva rån nu? (Fukushi-maläckan är ju värre-än befarat) F.ö. undrar jag om det finns helt närproducerade kex och om
kravmärkta varianter från Göteborgs kex också har varit förorenade? 
(svd/förbjudet ämne-i-kexchoklad) BLOGGPOSTA permalänk Kloramfenikol i kex!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed