https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

INGEN CANCERPREVENTION

Varför accepterar vi att allt fler unga dör?

Tusentals gråter över att 29-årige bloggaren Kristian-Gidlund-har-avlidit i cancer (sr.se).
Jag gråter också, men inte specifikt över honom, utan för att så många unga numera får cancer (jämfört med förr) och att så lite görs för att förebygga. Och för att så få frågar sig VARFÖR?
Skulle cancern i en del fall ha kunnat undvikas? Det tror överläkaren och onkologen Lennart Hardell i Örebro som drev en informativ websida med namnet Cancerprevention som han la ner p.g.a. bristande intresse från allmänheten!! Se även inläggen Barncancer-ökar &  Motverka-mikrotumörer. BLOGGPOSTA permalänk Ingen cancerprevention

Both comments and pings are currently closed.

9 Kommentarer to “INGEN CANCERPREVENTION”

 1. Michael skriver:

  Den stora massan lever i villfarelse att cancer är något som de utnämnda ”experterna” i vita rockarna har koll på. Man har givit konventionell skattefinansierad ”sjukvård” ensamrätt att screena och ”behandla” alla former utav cancer.
  Medel samlas in via rosabandet-föreställningar och galor i TV- förutom alla skattemedel som satsas på ”sjukvård”, så resurser kan knappast saknas- eller hur?
  Men vart går alla pengarna? Inte är det till cancerförebyggande åtgärder som du skriver, utan mycket pengar hamnar i Big Pharmas fickor och att utveckla nya läkemedel kostar pengar. Är det inte konstigt att ju mer pengar som satsas ju sjukare blir människor!?

  Naturligtvis har du rätt i att det är till förebyggande åtgärder som satsningarna skall göras- men då får Big Pharma inget underlag att tjäna pengar.
  Att utsättas för en ökande mängd kemikalier, tillsatser i maten, sämre råvaror, GMO, vaccinationer och en ökande mängd onaturlig strålning- kan påverka vårt immunförsvar negativt.
  Ökande antal cancerfall kan vara ett symptom på att vi, trots alla resurser, håller på att försvaga vårt immunförsvar- som skall ta hand om de processerna som orsakar cancer. Det finns företag som tjänar pengar på att det fortsätter så…

 2. Lennart Hardell skriver:

  Det är korrekt att de stora anslagsgivarna som Cancerfonden och Vetenskapsrådet har litet intresse av att främja cancerprevention.
  Det är svårt att få anslag för den typen av forskning och intresset från allmänheten är lågt. Det finns ingen påtryckargrupp – dvs det finns ingen person som kan ange att jag fick ingen cancer på grund av forskning som visade på cancerrisk som jag kunde undvika (prevention). Vissa andra organisationer som Cancer- och Allergifonden och Cancerhjälpen har däremot insett betydelsen av forskning om cancerrisker.

  Det satsas och har satsats stora pengar på att förstå uppkomsten av cancer och få fram nya behandlingsmetoder. Den forskningen måste givetvis fortsätta men borde inte hindra att anslag ges till cancerpreventiv forskning. Det bör ju inte finnas något motsatsförhållande mellan dessa inriktningar.

  Dessutom kan det finnas intressekonflikter där universitetsanställda forskare samtidigt har uppdrag för industrin utan att alla gånger öppet redovisa detta. Sådana konflikter kan leda till att cancerrisker bortförklaras av dessa personer med uppdrag av industrin. Därmed blir allmänheten vilseledd! Några kända cancerforskare har i efterhand visats ha sådana intressekonflikter. Jag och medarbetare har beskrivit detta i några artiklar – se t.ex.:

  http://informahealthcare.com/doi/pdf/10.1080/02841860701753697

  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ajim.20357/abstract

 3. Lagerstedt skriver:

  Ja, när till och med Ung Cancer som är ute och informerar om just cancer bland unga säljer mobilskal i sin butik undrar man hur det är ställt… http://www.ungcancershop.se/mobilskal-c-165-1.aspx

  Bryr man sig det minsta om att informera om risker med mobiler?

 4. Molin skriver:

  Jag har sett att Hardell fortfarande driver en blogg.

  http://lennarthardell.wordpress.com/

 5. Josef Boberg skriver:

  En pamflett om giftet kolhydrater/socker i kosten finns här – och det skrev jag ett brev till en kompis om i mars i år. Brevet finns numera på nätet här.

  Med tanke på den av Livsmedelsverket rekommenderade normalkosten – som innehåller ca 60 % kolhydrater/socker – så tycker jag att det är ett mirakel att ej mååånga fler dör av t ex cancer.

 6. [...] BCAction är också kritiska mot fracking (fulöl-av-fracking)  P.s. Se även ingen-cancerprevention BLOGGPOSTA permalänk Rosa Bandet handeln! Inlagd i Okategoriserade | Tags: bröstcancer, [...]

 7. Michael skriver:

  Stora industriföretag arbetar aktivt med att försöka styra utvecklingen åt det håll de önskar. Ett sätt är att via lobbyister försöka påverka beslutsfattare och andra politiker. Ett annat sätt är att placera in sina egna direkt in i politiken:
  Aftonbladet 20131010: ”Hon var lobbyist för tobaksjätte- Nya UD-toppen Tanja Rasmusson jobbade åt ökända Philip Morris – så sent som i somras”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17630558.ab

  ”Tanja Rasmusson, 43, har fått jobb som statssekreterare hos biståndsminister Hillevi Engström. Hon kommer från ett jobb på det omstridda tobaksbolaget Philip Morris. Hon har fungerat som lobbyist och haft titeln manager regulatory affairs.”

  Hon kommer knappast att bidra till att cancerfrekvensen minskar bland den svenska befolkningen- i alla fall inte den som orsakas av tobak och dess avarter…

 8. [...] luft-mot-bröstcancer, där du hittar länkar med ohemlig information. Se även kommentarer till Ingen-cancerprevention! BLOGGPOSTA permalänk Hemlig cancerforskning Inlagd i Okategoriserade | Tags: bröstcancer, [...]

 9. [...] och fortsättningen på ”Parfym som potensmedel” är på G. (Se även Ingen-cancerprevention!) BLOGGPOSTA permalänk Tokökning av cancer!!! Inlagd i Okategoriserade | Tags: cancer, WHO [...]

Subscribe to RSS Feed