https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

TRIKLOSAN DEKLARERAS!

Nu måste varor med silver & triklosan märkas! 

Bakteriedödande medel finns i många olika varor, något som tidigare inte varit informationspliktigt mot konsument. Från och med den 1 september gäller nya EU-regler och varor som har behandlats med ex. triklosan och silver måste kemikaliemärkas. Det gäller även importerade produkter. (EUs-nya-biocidförordning-gäller-både-biocidprodukter-och-varor!) Det är ju jättebra! Ett steg mot kemikaliemärkning av fler ämnen i vardagsprodukter får vi hoppas. Undrar om märkningskravet även gäller elektronik, typ offentliga pekskärmar i butik? (triclosan-på-mobilen?) BLOGGPOSTA permalänk Triklosan måste märkas!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “TRIKLOSAN DEKLARERAS!”

 1. admin skriver:

  Svar från Kemikalieinspektionen på frågan om förordningen i fråga även gäller elektronik:
  ”Ja, det gör den. I artikel 2 i biocidförordningen kan man läsa om vad den omfattar och inte (under rubriken tillämpningsområde).
  Hälsningar
  Mariana
  Mariana Pilenvik
  Inspektör l Tillsyn
  Kemikalieinspektionen (KemI)”

 2. [...] Och skada människor, då ämnet triklosan (wiki), som ofta ingår, är hormon-störande. Men triklosan måste nu-deklareras, även när det förekommer i typ elektronik. Fler tips till barn och äldre Förhoppningsvis [...]

Subscribe to RSS Feed