https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

NYHETER OM BISFENOL A

BPA fick ägg att bete sig konstigt!

Bisfenol A är en hormonstorande kemikalie som ofta förekommer i plast.
1. Gör dig av med dina gamla plastbyttor om du vill bli gravid, uppmanar forskare vid Harvard University, som menar att bisfenol A (BPA) kan vara inblandat i 20 % av oförklarlig infertilitet. En studie visar att antalet ägg som mognade minskade när de utsattes för BPA, medan antalet ägg som spontant aktiverades (utan befruktning) ökade liksom antalet ägg som mognade på ett onormalt sätt, vilket kan öka risken för Downs syndrom etc. De högsta doserna BPA orsakade flest anomaliteter.  (BPA_May_Harm_Human_Fertility) , något som bekräftas av en tidigare studie, se barnlös-av-bisfenol.
2. Bisfenol A skadar celler i luftvägarna hos makakeapor som utsätts för ämnet som foster, visar en annan studie. (ehp.niehs.gov) (Tidigare studier visar på barnastma-av-bisfenol-a)
3. Möss skadades av låga doser BPA, men inte av höga, skriver scientificamerican.
4. MEN vi utsätts för lägre nivåer av BPA än det tolerabla intaget enligt ”EUs vakthund för matsä-kerhet” (European Union’s food safety watchdog). exposure-bpa-chemical-far-less-thought Hm. Ska man tro på det? BLOGGPOSTA permalänk  Nyheter om bisfenol A

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “NYHETER OM BISFENOL A”

  1. [...] men idag kan vi väl låtsas att det bara rör sig om en (+ lite gmo-gifter-i-gravida) (se fler nyheter-om-bisfenol-a) BLOGGPOSTA permalänk Bisfenol i navelsträng! Inlagd i Okategoriserade | Tags: bisfenol A, [...]

Subscribe to RSS Feed