https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

VECKANS GIFTNYHETER!

Arsenik, tungmetaller och insektsgift!

Varning-för-arsenik-i-kosttillskott! Livsfarliga halter arsenik, kvicksilver över gränsvärdet samt bly har hittats i kosttillskott från Kina och Indien. (Dylika preparat är sannolikt inga vitaminer-mot-våld!)
Fler-an-20-barn-dog-av-skolmat-i-indien! (sr.se) Insektsgift misstänks. Hade man förvarat matolja i gamla dunkar för bekämpningsmedel? (svd.se) Enligt ett annat nyhetsinslag har man hittat fosfor i maten, så jag tippar att det rör sig om organiska fosforföreningar som är akut giftiga i hög dos men även finns i lägre dos i ex. danskar (se insektsgift-i-barnkiss).  
Det finns förstås mycket mer att rapportera om, så jag återkommer. Nu blir det ekolunch. 
BLOGGPOSTA permalänk Veckans giftnyheter!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “VECKANS GIFTNYHETER!”

  1. admin skriver:

    Här säga att WHO bett Indien sluta använda monocrotophos, det bekämpningsmedel som dödade barn.
    http://www.reuters.com/article/2013/07/22/us-india-poisoning-monocrotophos-idUSBRE96L0HB20130722
    Hm, var det inte just det medlet som man kunde köpa i lösvikt på en semesterort för typ 10 år sen? Eller var det något snartlikt?

  2. [...] och vissa nervgaser … (wiki/Org.phos.) (Nyligen dog barn i Indien av insektsmedel, se veckans-giftnyheter) (Dn-syrien-kan-ha-sarin-o.-senapsgas) (sr.se) BLOGGPOSTA permalänk Sarinattack i Syrien? [...]

Subscribe to RSS Feed