https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

SKOLA SPOLAR AXE-SPRAY!

Axe kroppspray gav allergi!

Var det inte en deodorant från Axe som i reklamen framställdes som tjejmagnet för ett antal år sen? Sen dess har det hänt saker!
Nu finns Axe även som kroppsspray (Axe Excite) i flera olika dofter. Den är är väldigt poppis bland ungdomar, och nyligen fick en elev i en skola i Pennsylvania, USA, föras till sjukhus, p g a av en livshotande reaktion mot kamraternas kroppsspray. Nu ber skolan eleverna att sluta med sprayen.
(high school-asks-students-to-lay-off-axe) En anledning är man inte riktigt vet vad den innehåller. 
Hm, bl  a fluorkarbon 152 (ciao), en växthusgas som driver ut sprayen ur burken. (eur-lex) Användningen bör begränsas enligt Naturvardsverket. Skatt har föreslagits (regeringen) Det är också en gas som kyler (koldmedier) P.s. Axe Excite är brandfarlig innan den har torkat och tillverkas av Unilever som nyligen spolade plast i tvål (Bisfenol i skrubbtvål)
(cbsnews) BLOGGPOSTA permalänk Skola spolar Axe-spray!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed