https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BISFENOL A STÖR GENER!

Genstörningar av bisfenol A som foster!

Om möss utsätts för plastkemikalien bisfenol-A (BPA) som foster kan arvsmassans uttryck i hjärnan påverkas. Bl a rapporteras störningar hos de gener som är inblandade i balansen mellan könshormoner, något som kan påverka utveckling och beteende. Det visar en ny studie från Columbia University i New York. Doserna man gav till mössen var ”miljömässigt relevanta”-
Slutsatsen är att BPA orsakar långvariga förändringar i könsspecifika områden i hjärnan på ett dosberoende sätt. sr.se indepen Hm. Är det därför som flickor och möss blir besvärliga av BPA och kan man bli blyg av bisfenol A? BLOGGPOSTA permalänk Bisfenol A stör gener!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “BISFENOL A STÖR GENER!”

  1. [...] Samtidig smygs det in på andra ställen, t ex i vattenrör (bpa-karolinska). (bpa-stör-gener) BLOGGPOSTA permalänk Tandhål av bisfenol A? Inlagd i Okategoriserade | Tags: bisfenol A, BPA, [...]

Subscribe to RSS Feed