https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GASMASKER ÅT FOLKET!

Håll dig borta från bilbränder!

Fler poliser-till Stockholm, skriver Svd. Fler gas-masker, föreslår jag. När en bil brinner frigörs extremt giftiga gaser (se inlägg). Äldre bilar kan innehålla kvicksilver och PCB (bilskrot) och nya är rena kemikaliecocktails (inlägg). Bilbrasor kan därför inte jämföras med majbrasor eller med att elda upp en gammal trästuga. Gifterna kan stanna kvar länge och allmänheten bör därför hålla sig borta från brandplatser. (Giftig rök/MSB)
Trots detta samlas nu 500-personer vid-bilbrand-i-förort! För att ingen har varnat dem, antar jag. Om detta eldande ska fortgå borde kommunen tillhandahålla skyddsmasker åt befolkningen. Som man gjorde efter 9/11 i New York, fast tyvärr lite för sent. Många hade redan skadats och hälsoriskerna mörkades. Du kan själv köpa en skyddsmask på Tradera eller i en målarbutik. Jag har haft en halvmask från Sundström (se bild). Kanske läge att skaffa en igen, fast jag inte bor i närheten av de (hittills) drabbade områdena där poliser-anmäler-arbetsskador! (Kraftigt våld)
(videoRinkeby) (Nya röster) (skola-brann) (sr.se) BLOGGPOST permalänk Gasmasker åt folket!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “GASMASKER ÅT FOLKET!”

 1. admin skriver:

  Bilar kan innehålla bly och 275 kemikalier har hittats i luften i en ny bil. Moderna bilar innehåller mycket elektronik, som kan innehålla miljögifter, som frigörs vid en brand. http://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=31663

  Om man har sin bostad i närheten av en bilbrand, är det en god idé att stänga av ventilationen, stänga alla ventiler och tejpa alla håligheter vid fönster och dörrar.
  http://swedishprepper.wordpress.com/2012/09/25/hur-skyddar-man-hemmet-fran-giftig-brandrok/
  Läs dokumentet ”Giftig rök” från Myndigheten för Samhällsberedskap, MSB:
  http://www.storyland.se/mainSite/pdf/GIFTIG_ROK.pdf
  Hur är beredskapen? Har man några gasmasker på lager?

 2. [...] bilbränder men lugnare natt.) Se tidigare inlägg: (Gasmasker åt folket) Marsch mot Monsanto Men oj, nu får jag be om ursäkt. Ser att expressen och aftonbladet har [...]

 3. [...] efter sjukdomsfallen börjat med heltäckande skyddskläder. Behöver allmänheten också skyas? (Gasmasker åt folket)? T. ex. barnen på skateboardbanan intill värmeverket? En kvinna bosatt i en bit [...]

Subscribe to RSS Feed