https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

SCHYSST SMARTPHONE!!

Samsung klarar TCOs hårda krav!

TCO Development har länge märkt dataskärmar. Nu-kommer-den-första-miljöcertifierade-mobilen! Läs mer om smartphone-galaxy-s4 hos TCO! Den är fri från kvicksilver, bly och kadmium, har nickelfri yta, utbytbart batteri och klarar arbetsmiljökraven. Flamskyddsmedel är däremot inte helt eliminerade, däremot vissa ftalater! (Certified Smartphones.pdf)
Samsung rankades högt i ett miljötest 2012: Miljögifter i mobilen, men Miljöhäxan menar att det blir miljövänligare och schysstare med mindre trådlöst och mer fast telefoni, bl a för att mobilmasterna slukar mycket energi och hon ogillar skarpt Regeringens krav på operatörerna och Telias storsatsning meddelade hon på min telefonsvarare idag. Själv funderar jag över ev. förekomst av bisfenol A i schyssta mobiler, då jag inte lyckades lista ut om det får finnas, se tid. inlägg: BPA i mobilen!) BLOGGPOSTA epermalänk Schysst smartphone!!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “SCHYSST SMARTPHONE!!”

  1. [...] till kemikalier också”.  Nu sitter märket på varannan såld dator, och det finns en schysst smartphone. Men hur schysst är Nokias  Lumia utvecklad i samarbete med Microsoft? Den är 100 procent [...]

  2. [...] ICCP också är starka klimatgaser. Svanen märker inte mobiler men det gör TCO Development (Schysst smartphone). Hur tänker de när det gäller klimatvärstingar? Ledare för indianer i Grönland, USA och [...]

Subscribe to RSS Feed