https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

VITAMINER MOT VÅLD!?

Kosttillskott gör dig mindre kriminell!

Mat-kan-minska-våld, skriver Svd. Artikeln beskriver bl a en studie där unga våldsbrottslingar nder nio månader fick tillskott av 28 vitaminer, mineraler och fettsyror, vilket ledde till att antalet våldsincidenter minskade med mellan 25 och 37 procent. Hm, men kan överskott av vissa mine-raler ha motsatt verkan, såna som bl a finns i barnvälling (inlägg) och
finns det nåt samband mellan Flamskydd & kriminalitet?
P.s. Läs om kopparöverskott & vanlig B-12 brist i Varning för vitamin! 
BLOGGPOSTA permalänk Vitaminer mot våld!?

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “VITAMINER MOT VÅLD!?”

  1. [...] samt bly har hittats i kosttillskott från Kina och Indien. (Dylika preparat är sannolikt inga vitaminer-mot-våld!) Fler-an-20-barn-dog-av-skolmat-i-indien! För höga halter insektsgift misstänks och man har [...]

  2. Karl-Erik Tallmo skriver:

    Jag hade helt missat artikeln i SvD. Den påminner en del om en debatt som pågick för många år sedan. Har en bok av Alexander Schauss som heter ”Diet, Crime and Delinquency” från 1980 som försöker visa att brottslingar blir mindre våldsbenägna om de inte har brister på olika mineraler och vitaminer och inte heller får i sig t.ex. olika färgtillsatser i mat. Boken är intressant men känns kanske lite tunn rent vetenskapligt. Har inte läst något senare som han skrivit, men han har en webbsida:
    http://www.aibmr.com/about-us/staff-bios/bio.php?id=1

Subscribe to RSS Feed