https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

TEFLON I BRÖSTMJÖLK!

Mer PFOA i spädbarn än i modern!

Miljögifter-i-bröstmjölk, visar ny studie.  Den vatten-, fett- och smutsav-visande kemikalien PFOA, som bl a har använts i tillverkningen av stekpannor, har hittats i ett spädbarn (som ammas) i 20 gånger högre halter än hos modern. Det upptäckte forskare i Örebro. PFOA-molekylen behåller sina egenskaper även i kroppen. Den blir därtill can-
cerframkallande och kan höja kolesterolvärdet, mm. mm. 
Se ny film i Svt2 ikväll om miljögifterna i fråga: ny-generation-miljogifter-hotar-Östersjon. Fast nya är de inte direkt. PFOA tillverkades redan 1951. P.s. Amningen sjunker i Sverige (sr)!
(Keramisk stekpanna) BLOGGPOSTA permalänk Teflon i bröstmjölk!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “TEFLON I BRÖSTMJÖLK!”

  1. [...] kan njuta av ett levande hav, för vem vill ha Fleece i flundran - eller Teflon!? (se Teflon i bröstmjölk!) fotoakuten BLOGGPOSTA permalänk Miljövänlig bottendöd! Inlagd i Okategoriserade | Tags: [...]

  2. [...] man får se upp med kemikalier, se Familj sjuk av soffa. **) Non-stick ökar i Östersjön /Teflon i bröstmjölk) BLOGGPOST permalänk Fläckresistent foster! Inlagd i Okategoriserade | Tags: fläckresistent, [...]

Subscribe to RSS Feed